Vimmerby i centrum

Vimmerbyborna blir fler. - Det är mycket positivt att inflyttningen fortsätter, nu ska det byggas fler bostäder. Kommunalrådet Carl-Axel Centerstig är nöjd med året som gått och ser fram mot ett spännande 2007 med ett stort nationellt och internationellt fokus på Vimmerby.

Vimmerby2006-12-30 05:17

Var den definitiva befolkningssiffran stannar på för året blir klart först i februari. Men den 1 november, den dag som styr kommunernas statsbidrag, låg Vimmerby tre plus jämfört med året före.
- Där är det kritiska tredje kvartalet passerat, och det är det som är svårast att hålla sig på plussidan, säger Carl-Axel Centerstig.
I början av året klev Leif Larsson av sitt uppdrag som kommunalråd. Det stod tidigt klart att centern ville att Centerstig skulle ta över så blev det, och efter valet fortsätter han som kommunalråd.
Han styr nu en kommun där tillväxten och expansionen är mycket stark.
- Det är tydligt att många upplever Vimmerby som attraktivt, fler flyttar hit och samtidigt har vi fler jobb, eftersom också inpendlingen ökat ordentligt. Det är 100 fler som pendlar in än ut i dag, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om