Vimmerby kan få ett andra apotek

Apoteket i Vimmerby var ett av de som statliga Apoteksbolaget sålde när monopolet försvann. Men nu kan Apoteket AB vara på väg tillbaka till stan, eller? - Både ja och nej. Vi tittar på alla städer som kan vara intressanta, men Vimmerby är inte prioriterat, säger Jonas Thörnros, regionchef på Apoteket AB.

Vimmerby2010-10-20 07:12

I Vimmerby togs apoteket över av det då nybildade fristående apoteksbolaget Apotek Hjärtat när statliga Apoteksbolaget sålde ut omkring 460 butiker runt om i Sverige.
Men Apoteket Hjärtat, som invigdes i februari i år, kan komma att få konkurrens när Apoteket AB scannar Sverige för att hitta etableringsorter. Jonas Thörnros, regionchef för Sörmland, Östergötland och Nordöstra Småland, vill dock inte att man ska dra alltför stora växlar på det här.
- Alla apotekskedjor tittar på vilka orter som kan vara intressanta. För vår del är städer där vi inte har något apotek i dag av intresse, men det betyder inte att Vimmerby är mer eller mindre intressant än exempelvis Nässjö eller Tranås. Vimmerby är inte prioriterat och vi har idag ingen lämplig lokal eller idé.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om