Vimmerby kommun instiftar Bröderna LejonhjÀrtas stipendium

Ska delas ut varje Ă„r till en elev i Ă„rskurs sju.

Foto: TT

Vimmerby2016-06-16 11:55

”Det finns saker man mĂ„ste göra, Ă€ven om det Ă€r farligt. Annars Ă€r man ingen mĂ€nniska, utan bara en liten lort.”

Jonatans ord till brodern Skorpan i sagan om bröderna LejonhjÀrta Àr ord vi ofta anvÀnder nÀr vi talar om mod. I boken Bröderna LejonhjÀrta berÀttar Astrid Lindgren om de modiga bröderna som slÄss mot de onda och som vÄgar ta svÄra beslut gÄng pÄ gÄng.

En enhÀllig kommunstyrelse beslutade i mÄndags att instifta Bröderna LejonhjÀrtas stipendium som vid varje lÀsÄrs slut ska delas ut till en elev i Ärskurs 7 pÄ Vimarskolan och en elever i Ärskurs 7 pÄ Astrid Lindgrens skola.

– I samband med invigningen av den nya Bröderna LejonhjĂ€rtamiljön i Astrid Lindgrens VĂ€rld ville vi uppmĂ€rksamma detta lite extra. Vi instiftar det hĂ€r stipendiet för att uppmuntra alla elever till att vĂ„ga vara modiga precis som Jonatan och Skorpan, sĂ€ger Tomas Peterson.

Kriterierna för stipendiet kommer att arbetas fram under hösten men grundtanken Ă€r att stipendiet ska ges till elever som ”visat prov pĂ„ mod under Ă„ret, i Jonatan och Karl LejonhjĂ€rtas anda”.

– Mod Ă€r ett av vĂ„ra ledord i Vimmerby kommun och det utvecklingsarbete som Astrid Lindgrens VĂ€rld bedriver och som lockar sĂ„ mĂ„nga frĂ„n nĂ€r och fjĂ€rran Ă€r fantastiskt. Vi Ă€r glada att de har modet att fortsĂ€tta driva utvecklingen av parken och sagomiljöerna som finns dĂ€r, sĂ€ger Tomas Peterson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om