Vimmerby krigade ner topplaget

Vimmerby IBK:s unga division tre-lag är ett lag i konstant utveckling. I förra omgången pressade man seriesuveränen Växjö i 60 minuter och nu i eftermiddags blev det seger med stabila 5-3 hemma mot Vetlanda IBF.

Foto: Micael Rundberg

Foto: Micael Rundberg

Foto:

Vimmerby2016-02-20 16:34


Vid vinst hade gästerna klättrat upp som ny tvåa i tabellen. Men av det blev det alltså intet.

- Jag kan inte låta bli att imponeras av tjejerna. De sliter kopiöst och trots att det stundtals är riktigt hett på planen, så lyckas vi använda energin på rätt sätt, säger tränaren Marcus Edgren.

VIBK, med endast fem spelare i truppen som är äldre än 18 år, inledde matchen lite avvaktande och låg under med 2-1 i slutet av den första perioden. I den andra perioden var det dock hemmalaget för hela slanten och man vände till ledning 4-2. 5-2 kom i den tredje perioden och trots stundtals bra tryck från gästerna i slutet av matchen lyckades man bara reducera en gång.

Bäst i Vimmerby var outtröttliga Greta Koponen, backen Amanda Anemyr samt en fenomenalt spelande målvakt i Sofie Frode.

- Jag kan bara hålla med, men samtliga tjejer gör en fantastisk match. Vi kan köra runt på tre femmor och vi håller en hög nivå hela tiden, berömmer Marcus Edgren.

Vimmerby ligger kvar på åttonde plats i serien, nu med 23 inspelade poäng.

- I dag märks det verkligen inte att det skiljer 20 poäng mellan de här båda lagen. Med tanke på hur vi har utvecklats känns det synd att serien snart är slut. Ja, jag ser nästan redan fram emot nästa säsong, skrattar tränare Edgren.

Vimmerbys mål: Alva Jacobsson 2, Greta Koponen 2 och Karin Nilsson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om