Vimmerby länsbäst på livsmedelskontroller

I Vimmerby fick nästan 70 procent av alla restauranger och livsmedelsföretag besök av en livsmedelsinspektör under 2007. Det gör Vimmerby kommun till bäst i länet på livsmedelskontroller.

Vimmerby2008-08-05 06:14

Enligt en rapport från Livsmedelsverket inspekterades 156 av 231 livsmedelsanläggningar i Vimmerby kommun av en livsmedelsinspektör under 2007.
Det innebär att ungefär 68 procent av anläggningarna blev kontrollerade - en siffra som är väldigt bra om man jämför med hur det ser ut i många andra av länets kommuner.
I Västervik, till exempel, fick bara 77 av 349 livsmedelsanläggningar besök av en inspektör under 2007 - alltså 22 procent. I Hultsfred blev 48 procent av anläggningarna kontrollerade, i Oskarshamn 22 procent och i Kalmar 54 procent.
Lena Blomberg jobbar som livsmedelsinspektör i Vimmerby.
- Att vi klarar oss bättre än andra kommuner kan bero på att vi fått mer resurser. Numera är vi två heltidsanställda som jobbar med det här, säger hon.
Hon berättar att de satt upp som mål att besöka alla livsmedelsanläggningar i år.
- Vi gör så gott vi kan. Men ändå känner man att "vi hinner inte, vi hinner inte". Så är det väl för de flesta som arbetar som livsmedelsinspektörer, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om