Vimmerby lyfter barnkonventionen

Konferens om barns rättigheter. En barndag på biblioteket med Poff Pirat och författarprat med Rebecka Fredriksson och Ylva Lee Lindell. Skolbio och bakelsebakning. Det händer massor av saker under vecka 42, då FN:s barnkonvention står i fokus på olika sätt i Vimmerby kommun.
- Det är viktigt att lyfta fram de här frågorna- och börja fundera på vad barnkonventionen faktiskt betyder, säger barnbibliotekarie Maria Tunek.

Vimmerby2014-10-09 06:25


Att sprida kunskap om barnkonventionens bestämmelser och inspirera till att mera praktiskt arbeta med barnkonventionens artiklar som utgångspunkt kan göras på flera vis. Precis vad man gör i Vimmerby vecka 42.
- Programmet är väldigt varierat och vänder sig också till olika människor, säger barnbibliotekarie Maria Tunek, som i huvudsak är involverad i Barndagen som biblioteket arrangerar tillsammans med Rädda Barnen den 18 oktober.
Förra året lockades 200 personer till barndagen. Då fick barnen själva hänga sina önskningar om sin "drömlekplats" i ett "Önsketräd".

Barndag
Önskningarna sammanställdes i sin exakta ordalydelse och har överlämnats till kultur- och fritidsnämnden. Catharina Bachmann, Rädda Barnen, visar exempel på önskningar:
- Gungbräde, sandlåda, tåg att leka i, "alla ska vara snälla", labyrint, "inte-stöta-marken-bana" i Källängsparken, snurrkarusell, kor och får och en riddarborg, teater... Det är både fantasifulla, härliga och högst konkreta och genomförbara önskningar barnen kommit med!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om