"Vimmerby måste höja rösten"

För många långbänkar och dålig dialog och beslut först i elfte timmen. Förre kommunalrådet Leif Larsson, c, har många synpunkter på situationen i kommunen. Samtidigt ser han stora möjligheter och att kommunen ligger i startgroparna för en nya era.

Vimmerby2010-09-17 06:20

- Vimmerby har ett gyllene läge med nya politiska krafter och en ny administrativ ledning, men det gäller att ta vara på det och på de extremt starka varumärken och det geografiska läge mellan fyra storstadsregioner som kommunen har, säger han.
Leif Larsson anser att kommunen missat att bli en fungerande lagenhet. Något som politiker och tjänstemän, nämnder och kommunledning, och kommunen och företagen, organisationerna och allmänheten inte lyckats ta några gemensamma tag.

Lagledare
- Kommunen har helt enkelt inte tagit ledningen i dialogen, säger han.
Han efterlyser ett homogent lagarbete där kommunalrådet är lagledaren som ser till att hela laget fungerar. Både på politikersidan och på tjänstemannasidan.
- Per-Åke Svensson är helt rätt person för det uppdraget. Han tar tag i saker, det är snabba besked och han är prestigelös och kan backa för att ändra ett beslut, anser Leif Larsson.
- Vi har också en ny kommunchef med alla förutsättningar att skapa tjänstemannasidan av laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om