Vimmerby näst billigast

Vimmerbyborna har länets näst billigaste taxor för fjärrvärme och avfall. Totalt sett ligger avgifterna för de nödvändiga nyttigheterna i bostäderna på fjärde plats i länet. Klart billigast är taxorna i Västervik.

Vimmerby2010-10-30 04:06

Det här kommer fram i den årliga Nils Holgersson-rapporten.
Bakom rapporten står bland andra HSB, hyresgästföreningen, Sabo, som är allmänyttans centralorganisation samt Fastighetsägarföreningen.
Syftet är att följa prisutvecklingen för sophämtning, vatten- och avlopp, fjärrvärme, eller annan alternativ uppvärmning samt kostnaderna för elnätet i landets alla kommuner. Generellt sett slår gruppen fast att skillnaderna mellan kommunerna blir allt större, dessutom visar undersökningen att avgifterna stiger, generellt sett, mer än allmänna konsumentprisindex.
Dyrast totalt sett är Munkdal i Västergötland där ligger den sammanlagda kostnaden på drygt 368 kronor per kvadratmeter och år. Billigast är det i Luleå, där betalar invånarna 211 kronor per kvadrat för samma nyttigheter.

Fjärde billigast
I Vimmerby ligger priset för sophämtning, vatten- och avlopp, elnätet och fjärrvärme på 297 kronor per kvadrat. Det är fjärde billigast i länet. Västervik har de billigaste taxorna totalt sett på 282 kronor. Dyrast är Torsås 346 kronor per kvadrat
Delas de olika nyttigheterna upp var för sig visar det sig att Vimmerbyborna kommer undan med länets näst billigaste sophämtning och länets näst billigaste fjärrvärme.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om