Vimmerby och Västervik växer

Vimmerbyborna blev 20 fler under förra året. Det är inflyttningen som står för den ökningen. Av samma anledning ökar också länet med nästan 60 personer.

Vimmerby2008-02-20 07:22

Det här visar befolkningssiffrorna för hela 2007 som Statistiska Centralbyrån presenterade på tisdagen.
För Vimmerbys del är fortfarande födelsetalet lägre än antalet avlidna. Men det minus om 31 personer som uppstår där, vägs upp av att det fortfarande flyttar in fler än vad det flyttar ut från kommunen. Ett inflyttningsnetto på 52 personer innebär 20-talet fler invånare i kommunen och och den formella befolkningen är nu 15 608 personer.
- Det känns naturligtvis värde fullt att vi får de här signalerna som för det första visar att vi har en bra sysselsättning och att människor vill bo i Vimmerby och för det andra signalerar det att vi måste jobba vidare för att få till än mera bostäder. Vi har satt till en arbetsgrupp som ska jobba med just bostadsfrågan, och vi har fortlöpande kontakter både med Vimarhem och privata aktörer och det ska resultera i flera bostäder. Därutöver byggs det en hel del egna hem och vi exploaterar flera nya villaområden, säger kommunalrådet Carl-Axel Centerstig, c.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om