Vimmerby rasar i skolranking

Vimmerby kommuns vision är att vara bland de tio bästa skolkommunerna 2014 och bäst i Sverige 2017.Men vägen till toppen blir allt längre. I Lärarförbundets ranking "Sveriges bästa skolkommun", som presenterades i går, halkade Vimmerby ner från plats 159 till plats 173.

Vimmerby2012-11-16 07:14

För elfte året i rad presenterades i går vinnaren i Lärarförbundets ranking "Sveriges bästa skolkommun". Bästa skolkommunen 2012 är Vellinge i Skåne.
Rankingen är det bredaste i sitt slag och baseras på 14 olika kriterier, som Lärarförbundet anser viktiga för att bedöma skolans arbetsförutsättningar och resultat. Rakingen är uppbyggd på statistik från SCB, Skolverket, Lärarförbundet och Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Alla Sveriges 290 kommuner är med.

Ska bli bäst
I våras samlades en enig barn- och utbildningsnämnd i Vimmerby kring en vision över skolutvecklingen för barn och elever i Vimmerby kommun 2012-2014. Målet är att Vimmerby kommun ska vara bland de tio bästa skolkommunerna om två år. Om fem år Sveriges bästa.
"Målsättningen är inte blygsam. Men andra kommuner har visat att resan är möjlig", sa Magnus Gustafsson, M, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, när visionen presenterades.
Men resan verkar i alla fall något längre när nu Vimmerby halkar från fjolårets placering 159 till 173. Betydligt bättre ligger grannkommunen Hultsfred, som hamnar på 38:e plats, även om det också är en försämring mot 2011, då man låg på plats 31.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om