Vimmerby rusar i SKL:s skolranking

Ingen topp-tio placering - men Vimmerby kommun rusar på SKL:s öppna jämförelse av den svenska skolan. Placeringen som 247:a ifjol har förvandlats till plats 74. Med det är man tredje bäst i länet. - Det känns väldigt positivt. Det viktigaste är att vi lyckas bättre och bättre, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Magnus Gustafsson (M).

Vilket lyft! Vimmerby kommun förbättrar resultaten på alla punkter och går från plats 247 till 74 i SKL:s skolrankning av landets kommuner.

Vilket lyft! Vimmerby kommun förbättrar resultaten på alla punkter och går från plats 247 till 74 i SKL:s skolrankning av landets kommuner.

Foto:

Vimmerby2014-04-09 06:27


2012 antog Vimmerby sin skolvision. Enligt den ska kommunen toppa SKL:s öppna jämförelse av den svenska skolan år 2017. Samma vision säger att Vimmerby ska tillhöra topp-tio redan 2014.
Dit når man inte - men presentationen av årets resultat innebär ett enormt klart kliv i rätt riktning. Vimmerby närmast rusar på rankingen. Från att ha hamnat 247:a ifjol klättrar man till plats 74.
- Den första reaktionen är förstås positiv. Det syns väl på oss vad vi tycker om det här? säger Magnus Gustafsson och fortsätter:
- Nu får vi siffror från en neutral part och vi är jätteglada och stolta för det arbete som görs av elever, lärare och övrig personal.
- Det har gjorts ett hårt arbete i hela organisationen och vi har ett måldokument som gör att vi jobbar långsiktigt och metodiskt. Det är det som ger resultat. Jag är jätteglad över det här och känner mig stolt, säger förvaltningschefen Birgitha Sahlin.
Vad betyder den här rankingen?
- Den ger ett lyft och den visar att vi har vänt spiralen och att man kan bli bra. Det känns jättepostivt, säger Kjell Bülow (S), andre vice ordförande i nämnden.

Fjolårets resultat
Jämförelsen baseras på resultat från läsåret 2012/2013 och i den sammanvägda rankingen ingår elevernas genomsnittliga meritvärde, andel som uppfyller målen i alla ämnen, andel behöriga till gymnasiets yrkesprogram och andel elever som nått minst betyget E i ämnesproven.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om