Vimmerby sågar länets kulturplan

Allmänt hållen. Upprepande. Vaga prioriteringar. Kulturområden i Vimmerby nämns mycket sparsamt. Vimmerby kommun är långt ifrån överens med Regionförbundets förslag till kulturplan för Kalmar län.

Vimmerby2011-10-01 04:06

- "Tillväxt och attraktivitet... som ska bli en positiv kraft i den regionala utvecklingen" skriver Kutlurplanen. Ingen institution uppfyller det bättre än Astrid Lindgrens Näs, som knappast nämns alls, anser kommunen i sitt yttrande.

"Större utrymme åt Näs"
Yttrandet har tagits fram av kulturförvaltningen och kultur- och fritidsnämnden. Nu har också kommunstyrelsen ställt sig bakom det.
Vimmerby kommun ser ingen offensiv handlingsplan för förnyelse av länets kulturinstitutioner eller hur de ska finansieras.
- De flesta resurser fördelas till redan befintliga institutioner i södra delen av länet, konstaterar Vimmerby kommun och påtalar att det måste till en ordentlig omfördelning, även om det innebär neddragningar på redan befintliga kulturinstitutioner. Kommunen anser att länsplanen helt missar de kulturella utvecklingsområden kommunen vill satsa på. Kommunen ser heller ingenting som berör dans, bibliotek, eller teater- och filmlivet.
- Vi har Sveriges största friluftsteater i ALV, om detta nämns ingenting.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om