Vimmerby Tidning släpper ny podcast: "Det är hockey överallt"

På tisdagen är det premiär för Vimmerby Tidnings nya podcast-satsning "Nyslipat". En podd som utlovar de skarpaste analyserna av Vimmerby Hockey och Hockeyallsvenskan. "Det känns jätteroligt" säger sportchefen Torbjörn Allvin.

"Förhoppningsvis kommer lyssnarna märka att vi är väldigt kunniga, initierade med ett stort intresse för hockey", säger Torbjörn Allvin (till höger i bild) om den nya satsningen.

"Förhoppningsvis kommer lyssnarna märka att vi är väldigt kunniga, initierade med ett stort intresse för hockey", säger Torbjörn Allvin (till höger i bild) om den nya satsningen.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2024-10-14 18:00

I podden, som fått namnet Nyslipat, får vi följa Vimmerby Hockey på nära håll: matcherna, träningarna, spelarna och fansen, med analyser och kommentarer och inbjudna gäster. I avsnitten medverkar profilerna Andreas Brodin och Alexander Pettersson. Utöver dem är reportern Jens Lidesjö samt Torbjörn Allvin, sportchef på Vimmerby Tidning, ofta med. 

– Vi ser att poddar är intressanta och ligger i tiden. Det blir ännu ett sätt för våra läsare att ta del av sportjournalistiken, säger Torbjörn Allvin, som bevakat hockey i Vimmerby i över 20 år.

Vad kommer bli den största skillnaden för sportintresserade läsare med podden?

– Vi kommer kunna gå mer på djupet och ha intressanta diskussioner. Det kommer finnas mer material i podden än vad som idag finns på nätet och i tidningen, säger Torbjörn Allvin.

Hur ska ni sticka ut bland konkurrerande hockeypoddar?

– Förhoppningsvis kommer lyssnarna märka att vi är kunniga och har ett stort intresse för hockey.

Sportchefen har sett fram emot att få uppleva när Vimmerby möter storklubbar som Djurgården, AIK, Södertälje och Björklöven. 

– Det hade jag aldrig trott. Det känns jätteroligt och är spännande. Det berör att Vimmerby har gått upp i allsvenskan och hela hypen kring det är extra roligt att följa med podden, säger han.

undefined
Alexander Pettersson, Andreas Brodin och Torbjörn Allvin under inspelningen av poddens första avsnitt.

Sportprofilen Alexander Pettersson höll i rodret i första avsnittet. 

– Hockey ligger mig varmt om hjärtat. Det känns som ett hedrande uppdrag, säger han.

Han har följt hockey i många år och bland annat varit kommentator i Hockeyettan. Nu tar han steget in i poddstudion på Vimmerby Tidning och efter den första inspelningen tyckte han att det kändes oväntat naturligt framför mikrofonen.

– Det var roligt, tiden sprang iväg. Vi hade mycket att resonera kring. Det är hockey överallt, säger han.

De hann avhandla säsongen så här långt med åtta avverkade matcher. Alexander Pettersson berättar att det finns utrymme för egna åsikter i podden, men att det måste finnas en röd tråd och att man håller sig till ämnet.

– Det får inte bli för långt, då orkar man inte lyssna. Vi håller det lättsamt, säger han.

undefined
Jens Lidesjö, Alexander Pettersson, Andreas Brodin och Torbjörn Allvin på plats i ishallen.

I bonusavsnitt kan inbjudna gäster dyka upp. Alexander Pettersson har många favoriter som han vill ska komma till studion.

– Jag vill inte avslöja några namn nu. Det får bli en överraskning, säger han.

Första avsnittet av podcasten "Nyslipat" släpps på tisdag klockan 10. Lyssna här på sajten eller på andra plattformar där poddar finns.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!