Vimmerby Tidnings chefredaktör slutar

Chefredaktör och ansvarig utgivare Daniel Söderqvist slutar på Vimmerby Tidning. "Man ska sluta när man är på toppen och har fullföljt sitt uppdrag", säger han.

Daniel Söderqvist, chefredaktör och ansvarig utgivare, slutar på Vimmerby Tidning.

Daniel Söderqvist, chefredaktör och ansvarig utgivare, slutar på Vimmerby Tidning.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2024-01-18 05:00

Journalisten och författaren Daniel Söderqvist började på Vimmerby Tidning i februari 2021. Då med en lång karriär inom media bakom sig. Nu, tre år senare, sätter han punkt för sin tid på Vimmerby Tidning. 

– Mitt uppdrag när jag kom hit var att vi skulle dubblera antalet digitala prenumeranter. Det har vi lyckats med. Nu har vi fått nya mål och då kan det vara bra att lämna över till någon annan att fullfölja den satsningen. Det känns som ett bra beslut för mig och det ser bra ut för tidningen så jag tycker att det är rätt tidpunkt.

Vad kommer du ta med dig från de här åren?

– En fantastisk redaktion. Sammanhållningen mellan medarbetarna har varit enastående. Hur man hela tiden hjälper varandra och inte feltolkar varandra, utan snälltolkar. Jag tar också med mig lojaliteten. Jag har alltid trott på idén att det är först när människor trivs på arbetet som de kan göra ett riktigt bra jobb, det är grunden. Jag har jobbat på många redaktioner där det inte sett ut så. 

Har du några minnen som sticker ut?

– Förmiddagen i början på mars 2022 tar vi beslut om att Vimmerby Tidning ska åka ner till gränsen mellan Polen och Ukraina för att rapportera om kriget. Redan på eftermiddagen har vi ordnat allt och åker. Vi följer med Kenny Fransson och hans hjälpinsats ner. Sedan finns det många minnen när vi gjort bra artiklar och bra grejer som dragit uppmärksamhet och läsning. Utöver det fick jag mycket uppskattning när jag skrev krönikor, vilket var roligt. 

Vad kommer du själv göra framåt?

– Jag är öppen för förslag. Jag bor kvar i Vimmerby och har funderat på läraryrket. Det skulle vara spännande. Om inte annat så skriver jag en bok till. 

Daniel Söderqvist går av sin tjänst 31 januari. Nyhetschef Jenn Hultberg går då in som ställföreträdare chefredaktör. Inom kort kommer det sättas ut en annons och rekryteringsprocessen kommer sedan pågå fortlöpande.

– Mitt råd till nästa person är att fortsätta på den inslagna vägen, se till att redaktionen mår bra och att göra som vi gör på Vimmerby Tidning, vi kavlar upp ärmarna och så kör vi. 

NTM:s publicistiska chef Maria Kustvik tycker att det är tråkigt att Daniel Söderqvist valt att sluta.

– Daniels glöd och entusiasm för Vimmerby Tidning är fantastisk och han lämnar ett tomrum efter sig. Han är därtill en erfaren journalist, ständigt på jakt efter storys, och en erfaren publicist. Det ska bli spännande att se vad han tar sig för i framtiden och vi önskar honom stort lycka till. Nu sätter vi igång en process för att hitta en ny chefredaktör till Vimmerby Tidning som kan säkra att vi är fortsatt relevanta och nyhetsledande.

Journalisten och författaren Daniel Söderqvist började på Vimmerby Tidning i februari 2021.
Journalisten och författaren Daniel Söderqvist började på Vimmerby Tidning i februari 2021.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!