Vimmerby utan herde

På måndag slutar Roland Axelsson som präst i Vimmerby för att tillträda en tjänst i Södra Vi pastorat. Han har, sedan Marita Rosén slutade, tjänstgjort som tillförordnad kyrkoherde. Någon ny kyrkoherde efter honom var inte klar på fredagskvällen. Däremot har Dag Ljungqvist utsetts till vicepastor fram till augusti månad. Tre pensionerade präster klarar akutproblemet.

Vimmerby2002-07-13 09:04

I Vimmerby pastorat finns ett flertal lediga tjänster. Tre komministrar söks, en organist och en kantor behövs också. Mest allvarligt är kanske att kyrkoherdetjänsten ännu är ledig. Tillförordnade kyrkoherden Roland Axelsson arbetade intensivt för att hitta en efterträdare innan han lämnade arbetet på fredagen. Utan att lyckas. Axelssons förordnande går ut på måndag. Åke Sundstedt, vice ordförande i kyrkonämnden, har tidigare erbjudit sig att hjälpa pastoratet genom att under en tid själv bli tillförordnad som kyrkoherde. Ett erbjudande som han själv tog tillbaka sedan tidningen publicerat hans erbjudande.
- Vi löser detta på olika sätt, säger Åke Sundstedt. Vi har tre pensionerade präster som klarar av verksamheten och så gör jag något inhopp då och då.
På sikt ska dock tjänsten som kyrkoherde i Vimmerby utannonseras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om