Vimmerby växer mest i Kalmar län

Överskott i både födelsestatistiken och flyttningsnettot ger Vimmerby kommun 64 fler invånare under första halvåret. Det är den största ökningen bland alla kommuner i Kalmar län.

Vimmerby2012-08-16 06:24

- Det är naturligtvis jätteroligt och mycket betydelsefullt att vi ökar invånarantalet, det tyder på attraktionskraft och det betyder också en hel del för kommunens ekonomi, eftersom varje invånare ger runt 45 000 i statsbidrag, säger Micael Glennfalk, M, kommunalråd i Vimmerby i en kommentar till de nya siffror över folkmängden i kommunerna som SCB, Statistiska Centralbyrån, presenterade på onsdagen.

64 plus
Där framgår att Vimmerby har ökat med 64 personer mellan januari och juni, vilket ger en folkmängd på 15 461 personer per den 30 juni.
Den växande befolkning bottnar i ett överskott i födelsestatistiken. Under första halvåret har det fötts 79 barn medan det avlidit 65 personer. Det ger ett plus på 14 i den delen.

"Jobben"
När det gäller in- och utflyttning visar befolkningsstatistiken på ytterligare ökningar. Det har flyttat in 50 fler personer till kommunen än vad det flyttat ut.
- Jag tror att det i första hand är jobben som gör det, vi ligger lite bättre till än de flesta kommunerna i regionen när det gäller arbetslösheten, jag tror inte att invandringen spelar så stor roll i Vimmerby, som det gjordes gällande i en rapport nyligen, säger Micael Glennfalk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om