Vimmerbybageriet växer – etablerar sig i grannstaden

Inom kort startar det Vimmerbybaserade bageriet Guldkringlan även verksamhet i Västervik. "Nu söker vi initialt tre-fyra personer som kan arbeta på plats i Västervik", säger företagets vd Joakim Hesselgård.

Joakim Hesselgård ser en marknad i Västervik. "Vi har inte spikat något öppningsdatum än men har som målsättning att vi öppnar 1 april", säger han.

Joakim Hesselgård ser en marknad i Västervik. "Vi har inte spikat något öppningsdatum än men har som målsättning att vi öppnar 1 april", säger han.

Foto: Privat

Vimmerby2023-02-16 11:55

Det handlar inte om ett konditori i traditionell bemärkelse, poängterar han. Det kommer nämligen inte att finnas några sittplatser i de tilltänkta lokalerna på Allén 61. 

Joakim beskriver det som ett slags "take away-konditori". 

Utbudet blir traditionella klassiska bakverk, liksom lunchmackor, sallader och matpajer.

Bakverken produceras i Vimmerbybageriet medan övrigt ska tillagas på plats i Västervik.

– Vi har sedan tidigare avtal med Västerviks kommun och regionen, och levererar till skolor, äldreomsorg och sjukhuset. Så vi kör redan dagligen till Västervik.

Det finns redan bagerier och flera kaféer i Västervik och man kan förstås undra om det finns marknad för ytterligare ett?

Joakim Hesselgård tror absolut på Västervik.

– Vi får förfrågningar från Västerviksbor redan i dag, säger han. 

Konceptet med enbart take away sticker ut, menar Joakim Hesselgård.

Hesselgård tog över bageriet i Vimmerby pandemiåret 2020.

– Det var tufft inledningsvis. Skolor stängde och ALV likaså, vilket innebar en kraftig minskning av beställningar.

Samtidigt passade många på att handla med sig mat och fika hem, i stället för att träffas ute för att fika eller luncha.

– Så vi vågade fortsätta satsa, säger Joakim Hesselgård.

– Västerviksbutikens totala yta blir 140 kvadratmeter. Själva butiken blir inledningsvis 50-60 kvadrat. Det innebär att det finns plats att växa på, säger Joakim Hesselgård.

Karta: Allén 61
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!