Det handlar inte om ett konditori i traditionell bemärkelse, poängterar han. Det kommer nämligen inte att finnas några sittplatser i de tilltänkta lokalerna på Allén 61.
Joakim beskriver det som ett slags "take away-konditori".
Utbudet blir traditionella klassiska bakverk, liksom lunchmackor, sallader och matpajer.
Bakverken produceras i Vimmerbybageriet medan övrigt ska tillagas på plats i Västervik.
– Vi har sedan tidigare avtal med Västerviks kommun och regionen, och levererar till skolor, äldreomsorg och sjukhuset. Så vi kör redan dagligen till Västervik.
Det finns redan bagerier och flera kaféer i Västervik och man kan förstås undra om det finns marknad för ytterligare ett?
Joakim Hesselgård tror absolut på Västervik.
– Vi får förfrågningar från Västerviksbor redan i dag, säger han.
Konceptet med enbart take away sticker ut, menar Joakim Hesselgård.
Hesselgård tog över bageriet i Vimmerby pandemiåret 2020.
– Det var tufft inledningsvis. Skolor stängde och ALV likaså, vilket innebar en kraftig minskning av beställningar.
Samtidigt passade många på att handla med sig mat och fika hem, i stället för att träffas ute för att fika eller luncha.
– Så vi vågade fortsätta satsa, säger Joakim Hesselgård.
– Västerviksbutikens totala yta blir 140 kvadratmeter. Själva butiken blir inledningsvis 50-60 kvadrat. Det innebär att det finns plats att växa på, säger Joakim Hesselgård.