Vimmerbybo frias från knivdåd

En 30-årig vimmerbybo frias från att ha skurit en annan vimmerbybo med kniv. Däremot döms han för narkotikabrott.

Foto: Lars-Göran Norlin

Vimmerby2018-08-08 13:17

I juni gick 30-åringen fram till en bil där den andre mannen satt för att reda ut saker som denne sagt om 30-åringen. Vad som sedan hände är oklart. 30-åringen anhölls och häktades misstänkt för att ha slagit och knivskurit mannen i bilen. Men det tror inte tingsrätten på. Mannen i bilen har lämnat olika uppgifter och rätten tror mer på 30-åringen som uppgivit att det var den andre som trappade upp bråket genom att ta till en kniv som de sen slogs om att undvika att skadas av. Därför frias 30-åringen från den grova misshandeln.

Han döms dock för narkotikabrott. När polisen grep honom för misshandeln hittades närmare 200 gram cannabis i hans bostad i Vimmerby. Där fanns också en våg, en anteckningsbok med namn och pengar som polisen kopplar till narkotikaförsäljning.

Därför döms 30-åringen för narkotikabrott till två månaders fängelse. Fängelsestraffet grundas bland annat på att han återfallit i brottslighet under prövotid efter en tidigare dom. Mannen ska också betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!