Vimmerbybo kan bli Sveriges Stjärnföretagare 2018

I fjol vann körkonceptet JoyVoice finalen i Sveriges Stjärnföretagare. När årets upplaga avgörs i Stockholm på tisdag kan det bli en Vimmerbyföretagare som får kliva högst upp på prispallen.

På tisdag avgörs finalen i Sveriges Stjärnföretagare. Jenni Laapotti från Vimmerby finns då på plats som en av elva finalister.

På tisdag avgörs finalen i Sveriges Stjärnföretagare. Jenni Laapotti från Vimmerby finns då på plats som en av elva finalister.

Foto: Lina Flodins

VIMMERBY2018-11-22 18:00

Det har gått undan för Jenni Laapotti från Vimmerby. Tillsammans med vännen Cecilia Kärrberg drog hon igång sociala medie-podcasten Digitalsnack för två och ett halvt år sedan. Ett år senare startade de företaget Digtalsnack Social mediebyrå ihop och nu har de, som ett av elva företag, kvalificerat sig för finalen i Sveriges Stjärnföretagare.

Tävlingen arrangeras av sajten MittFöretag och avgörs i år för sjätte året. Till finalen i Stockholm kvalificerade sig Digitalsnack genom att vinna deltävlingen i Karlstad, där Jennis kollega Cecilia bor.

– Vi startade Digitalsnack för att erbjuda företag konkreta och lättillgängliga verktyg för att lyckas med sin närvaro på sociala medier. Idag hjälper vi företag att effektivisera arbetet och maximera effekten av sociala medier. Genom utbildningar, föreläsningar och coachning lär vi våra kunder att sköta detta själva, berättar Jenni Laapotti.

När vi når Jenni på torsdagen är hon på väg av en buss i centrala Norrköping för att ta sig till ett seminarium. Och det är lite så hennes dagar ser ut – på språng och alltid nåbar.

– Vi har inga fasta tider och inga kontor. Jag bor i Vimmerby, Cecilia i Karlstad och så har vi en anställd i Norrköping. Vi är ett flexibelt företag som gör om våra strategier och ibland affärsmodell varannan månad. Det krävs av oss då det går väldigt snabbt på sociala medier.

Ursprungligen kommer Jenni Laapotti från Finland. I Vimmerby hamnade hon tack vare att hennes man fick jobb i en grannkommun.

– Vimmerby är så vackert. Vårt företag har kunder i hela Norden och vi reser mycket, då är det skönt att ha sitt hem i en mysig stad där man kan ladda batterierna.

Och nu siktar Jenni alltså på att bli framröstad till Sveriges Stjärnföretagare 2018.

Tävlingens syfte är att premiera företagare som har lyckats bygga verksamheten på sitt eget sätt. Företagare med annorlunda affärsmodeller, spännande sätt att jobba eller unika sätt att bemöta sina kunder. Bland tidigare års vinnare märks bland annat körkonceptet JoyVoice, entreprenörsnätverket Qoola Qvinnor samt e-handelsföretaget Klockkungarna.

– Det skulle vara fantastiskt att få läggas till i den listan. När man jobbar varje dag och är mitt i det, så kan man ibland glömma bort hur unikt det vi pysslar med är. Att vinna finalen skulle vara en fantastisk bekräftelse, säger Jenni Laapotti.

På tisdag kväll får vi svaret.

Tillsammans med kollegan Cecilia Kärrberg har Vimmerbyföretagaren Jenni Laapotti (till höger) chans att vinna titeln Sveriges Stjärnföretagare.
Tillsammans med kollegan Cecilia Kärrberg har Vimmerbyföretagaren Jenni Laapotti (till höger) chans att vinna titeln Sveriges Stjärnföretagare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om