Vimmerbybo på vansinnesfärd

- En vansinnesfärd med uppenbar likgiltighet för andra människors liv! Så bedömde kammaråklagare Magnus Ling åtalet mot en 18-årig Vimmerbybos bilfärd i Västervik i februari. Vimmerbybon körde i 119 kilometer på 50-väg, i 137 kilometer på 100-väg, krockade då han körde om en annan trafikant och med en stolpe i centrala Västervik, avvek från olycksplatsen och stannade inte på polismans stopptecken.

Vimmerby2009-08-28 06:17

Vimmerbyynglingen visade stor ångest vid torsdagens rättegång och han berättade att han nyligen fått löfte om ett fast jobb som yrkeschaufför hos ett Vimmerbyföretag. Nu är han av med körkortet för längre tid och kammaråklagare Magnus Ling yrkade på fängelse som påföljd i sin slutplädering.
Tingsrätten avkunnade dock ingen dom i går utan domen kommer först om en vecka.

Fick panik
18-åringen berättade att det var just framtiden och körkortet som gav honom panik då han märkte att han var jagad av polis.
- Därför försökte jag komma undan, sa han inför tingsrätten.
Den tilltalade var den 2 februari tillsammans med två kamrater på väg till Västervik. Vid Verkebäcksbron körde han för fort och när han fick klart för sig att polisen funnits på plats och började jaga honom steg paniken och han försökte komma ifrån polisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om