Vimmerbybo gömde knark i stenmur efter trafikolycka

Påtänd av amfetamin voltade Vimmerbybon med bilen och kraschade in i en stenmur. I muren försökte han gömma knark han hade på sig och han försökte flera gånger lämna olycksplatsen. Olyckan försökte han förklara med att han plötsligt blivit medvetslös på grund av högt blodsocker.

Mannen hade amfetamin både i blodet och på sig.

Mannen hade amfetamin både i blodet och på sig.

Foto: Felix Wedjesjö

Vimmerby2023-10-04 17:00
undefined
Polis hittade flera sorters narkotika i anslutning till bilen som den ensamma Vimmerbybon körde vid olyckstillfället.

Tingsrätten köper inte mannens förklaringar till händelserna kring trafikolyckan som inträffade på en länsväg i norra delen av Oskarshamns kommun för snart två år sedan. Där körde Vimmerbybon, som är i 45-åråsåldern, av vägen med en personbil och voltade och kraschade in i en stenmur. 

Han uppger till tingsrätten att amfetaminet i kroppen endast kom från medicin han har på recept och inte från det amfetamin han hade på sig. Han hävdar också att det inte var påverkan av narkotika som gjorde att han tappade kontrollen över bilen, utan att det kom sig av att han plötsligt blivit medvetslös på grund av höga halter blodsocker. Teknisk bevisning visar dock att han även tagit illegal amfetamin.

undefined
Mannen hade amfetamin både i blodet och på sig.

Rätten köper heller inte uppgiften att han blivit medvetslös. Vittnesuppgifter från olycksplatsen anger att han tog sig ur bilen av egen kraft och att han flera gånger försökte lämna olycksplatsen till fots.

Ett vittne såg också hur han försökte gömma en påse med knark i stenmuren. Sammanlagt hittade polisen 22,2 gram cannabisharts, 9,67 gram amfetamin och 47 tabletter alprazolam i anslutning till Vimmerbybons bil vid tillfället.

Han döms nu för grovt rattfylleri, narkotikabrott samt ringa vapenbrott eftersom han även hade pepparspray på sig. Påföljden blir 21 dagars fängelse som ska avtjänas ihop med ett tidigare straff han dömdes till i september.

undefined
45-åringen döms för grovt rattfylleri, narkotikabrott och ringa vapenbrott efter trafikolyckan på en mindre länsväg i Oskarshamns kommun 2021.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!