Vimmerbybon Sofie rasar efter toalettchock i parken

I måndags skulle Vimmerbybon Sofie Tengvall låna den offentliga toaletten i Källängsparken. Då möttes hon av en otrevlig upptäckt, "Jag bara sprang ut", säger hon.

Nu uppmanar hon att kommunen att se till sina toaletter oftare.

Nu uppmanar hon att kommunen att se till sina toaletter oftare.

Foto: Privat

Vimmerby2023-06-08 11:30

Sofia Tengvall firade den gångna långhelgen med afterwork med sina kolleger och man befann sig i Källängsparken i Vimmerby under måndagen. När Sofia behövde gå på toaletten vände hon direkt vid dörren.

– Jag var riktigt irriterad när jag fick se det. Det var tur att det var jag som gick in och inget barn. Det är en park som många barn leker i och man måste ta hand om den. Det ska inte finnas på kartan att något sådant här inträffar, usch, säger Sofia Tengvall till Vimmerby tidning.

Det Sofia upptäckte var spya över både toalettsits och golv. Även allt papper var slut och vandaliseringen av den offentliga toaletten ska ha inträffat. Hon riktar skarp kritik mot de som tar hand om kommunens offentliga toaletter.

– Det är väldigt tråkigt när det inträffar och det är inte så mysigt att komma till en sådan toalett, säger Tomas Larsson som är driftchef på gatukontoret i Vimmerby.

Kommunen upptäckte den ostädade toaletten under onsdagen och att det var nationaldagsfirande under tisdagen och långhelg för många gjorde att man inte kunde åka ut och titta till den tidigare. 

– Vi kontrollerar annars varje dag men i går var alla lediga. Det såg förskräckligt ut när vi var ute och kontrollerade. Nu är toaletten rengjord och vi har tagit hand om det som förstördes.

Tomas Larsson misstänker att helgens öltältfirande i parken kan vara orsaken till att toaletten såg ut som den gjorde. 

Vimmerbybon Sofie Tengvall upptäckte en väldigt ostädad toalett i Källängsparken.
Vimmerbybon Sofie Tengvall upptäckte en väldigt ostädad toalett i Källängsparken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!