Vimmerbybon Tony om årets Sweden Rock

Sweden Rock 2023 är nu över och festivalen lockade 40 000 besökare som såg de 92 olika banden. För trogne fantasten och Vimmerbybon Tony Söder blev årets festival en annorlunda upplevelse.

Vimmerbybon Tony Söder har de senaste elva åren åkt på Sweden Rock och nu berättar han om årets upplevelse.

Vimmerbybon Tony Söder har de senaste elva åren åkt på Sweden Rock och nu berättar han om årets upplevelse.

Foto: Johan Allvin

Vimmerby2023-06-13 12:15

Tony Söder älskar Sweden Rock och har nu besökt festivalen i elva år. Han och ett par kompisar brukar alltid samlas för att åka tillsammans till Norje utanför Sölvesborg.

– Vi började 2010 och Sweden Rock har blivit våran knutpunkt. Det är så många sköna personer på Sweden Rock och alla är så vänliga. Det känns som att man är en stor familj, säger Vimmerbybon Tony Söder.

Tony fick detta år uppleva festivalen på ett lite annorlunda sätt. Istället för att vara enbart åskådare till alla band valde han att hjälpa till och jobba på Sweden Rock. 

– Det börjar bli en kostnadsfråga att åka på festival och nu hade jag allt gratis istället. Det brukar bli annars att man lägger runt 8000 till 10000 för resan och alla dagar. Det var en upplevelse och en erfarenhet där man fick rodda mycket. Det blev två dagars jobb och två dagars ledighet så lite hann man se.

Band som Iron Maiden, Ghost och Airbourne spelade på årets festival. För Tony Söder var bandet Alter Bridge höjdpunkten. 

– Det är mina favoriter.

40 000 åskådare besökte årets Sweden Rock och det bjöds på kanonväder. För Tony kan han sakna när det var lite mindre folk som kom och besökte festivalen.

– Trycket har blivit lite annorlunda. Även om det är en bra grupp som spelar så är det så många som bara glider runt på området. Förr var det mer öppet och nu är det väldigt trångt till matställena. Men det är alltid en rolig festival. 

2023 blev Tony Söders elfte år på Sweden Rock.
2023 blev Tony Söders elfte år på Sweden Rock.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!