Karins konstauktion har samlat 75 000 till Ukraina

NĂ€r kriget i Ukraina bröt ut kĂ€nde Vimmerbybon Karin Faaij Hultgren att hon ville göra allt hon kunde. Nu har hennes konstauktion pĂ„ Facebook bidragit med 75 000 kronor till de drabbade.

Karin Hultgren Faaij tillsammans med barnen Telma-Lief och Hilmer.

Karin Hultgren Faaij tillsammans med barnen Telma-Lief och Hilmer.

Foto: Bram Faaij Hultgren

Vimmerby2022-03-11 10:45

Facebookgruppen som Karin Faaij Hultgren drog igĂ„ng i slutet av februari har nu 500 medlemmar och sammanlagt har 125 tavlor skĂ€nkts för att sĂ€ljas till förmĂ„n för utsatta i Ukraina. 

– Det kĂ€nns jĂ€ttebra och det Ă€r över förvĂ€ntan. MĂ„let var mellan 50 000 och 100 000 men nĂ€r man vĂ€l Ă€r dĂ€r kĂ€nns det overkligt. Jag blir sĂ„ glad för att det Ă€r sĂ„ mĂ„nga som vill bidra, sĂ€ger Karin Faaij Hultgren.

undefined
NÄgra av de tavlor som skÀnkts för att sÀljas pÄ auktionen.

Fredagen Àr sista dagen för det hon kallar "akutdelen" av auktionerna men redan nu planerar hon att fortsÀtta med initiativet via lÀngre auktioner som strÀcker sig mellan lördag och lördag. Inledningsvis Àr planen att hÄlla igÄng mars ut med tanke pÄ att Akelius Foundation under den perioden dubblar insÀttningar till UNHCR.

– I och med att lĂ€get i Ukraina bara blir vĂ€rre sĂ„ vill jag fortsĂ€tta, men jag kan inte sitta varje dag lĂ€ngre. Nu har jag suttit sex timmar om dagen med det hĂ€r och jag har bĂ„de fem barn och jobbar mer Ă€n heltid, sĂ€ger Karin Faaij Hultgren.

RĂ€knar man med dubbleringen Ă€r 50 000 kronor inbetalda till UNHCR och 10 000 kronor till Röda Korset. De tavlor som ligger ute till auktion har bud pĂ„ sammanlagt 15 000.

–Nu Ă€r jag taggad och hoppas nĂ„ 100 000. En medlem i gruppen har en kompis i Ukraina och de har sett till att de skriver om auktionen i tidningen dĂ€r. Det kĂ€nns fint att det uppmĂ€rksammas och jag hoppas verkligen att pengarna kommer till nytta, sĂ€ger Karin Faaij Hultgren.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!