Vimmerbybor bakom KAK:s jubileumsbok

Drygt 200 sidor om 110 års verksamhet, unikt bildmaterial med hundratals tidigare opublicerade bilder - nog har Kungliga Automobil Klubben fått ett praktverk till jubileumsbok. Bakom boken "I samtidens tjänst" författarparet Jens Fellke och Helena Egerlid, Rumskulla:- Det har varit en fantastiskt rolig och spännande resa. KAK köpte vårt upplägg och öppnade dörren till sitt arkiv. Boken blev som vi tänkt oss - fast lite bättre och mycket tjockare.

Vimmerby2013-12-16 07:16


I år har Kungliga Automobil Klubben funnits i 110 år. Lagom till Bilens Dag, tidigare i höstas, släpptes boken "I samtidens tjänst", som berättar klubbens historia. Titeln syftar inte bara på KAK:s förflutna utan stämmer även överens med dess nutida arbete och inriktning:
- Klubben har en fantastisk historia som är väl värd att berätta. Den är också viktig för att ha en plattform för utvecklingen av klubben till en modern organisation och inte minst för vårt arbete med ansvarsfrågor inom bil och trafik och vårt engagemang för ungdomar inom motorsporten, säger Niklas Nyström, KAK:s generalsekreterare.

Men varför ingen bok till 100-årsfirandet? Det fanns helt enkelt inte ekonomi till det, förklarar ordförande Peter Wallenberg Jr i förordet. "Det dåvarande ekonomiska utrymmet omöjliggjorde att ens tanken tänktes".
När nu tanken kunde tänkas och omsättas i realitet är det Vimmerbybor som stått för arbetet - Effect Reklambyrå i Vimmerby svarar för formgivningen och Jens Fellke och Helena Egerlid, Rumskulla, för författandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om