Vimmerbybördiga Alex E uttagen till P4 Nästa Kalmar

Alex Eriksson, artistnamn Alex E, växte upp i Vimmerby. Nu är hon med och tävlar i P4 Nästa Kalmar. "Det känns så overkligt", berättar hon.

Alex E är finalist i P4 Nästa Kalmar. "Sjunga gjorde jag så fort jag började prata, det har alltid varit en självklarhet för mig. Det finns en video på mig som treåring där jag har klätt upp mig och står och sjunger. "

Alex E är finalist i P4 Nästa Kalmar. "Sjunga gjorde jag så fort jag började prata, det har alltid varit en självklarhet för mig. Det finns en video på mig som treåring där jag har klätt upp mig och står och sjunger. "

Foto: Privat

Vimmerby2022-04-29 19:00

24-åriga Alex E är har tillsammans med fyra andra valts ut till finalister i P4 Nästa Kalmar. Finalen avgörs den 25 maj och omröstningen börjar tre veckor innan. Så nu drar det ihop sig. 

– Det börjar kännas på riktigt nu och jag håller på att bli väldigt nervös inför själva uppträdandet. Men det är tredje gången jag försökt komma med och nu vill jag bara njuta av det, berättar hon.  

Alex E är uppvuxen både i Hultsfred och Vimmerby och har sjungit sedan barnsben. 2015 började hon skriva egna låtar och producera. Poplåten Supernova, som hon nu ska tävla med, är inspirerad av rymden men handlar om livets berg- och dalbana. 

– Jag är inte den som skriver kärlekslåtar, förutom när jag skriver till andra. Jag skriver låtar som handlar om att förlora vänner, känna sig sviken, deprimerad och inte bra nog. Supernova handlar mycket om livets upp och ner. Jag gillar att ta in mycket om mental hälsa i mina låtar. Det är något som jag själv kämpat med hela mitt liv, berättar hon. 

Med sin musik hoppas Alex kunna hjälpa och inspirera andra som har det tufft mentalt. 

– För mig är musik ett sätt att uttrycka mig och en överlevnadsgrej. När det var väldigt mörkt i mitt liv kunde jag skriva om det, sjunga och få ut det. Något som jag verkligen vill är att genom musiken hjälpa folk som har det svårt mentalt, kunna visa att även om man har det tufft och diagnoser som är jättejobbiga så går det att lyckas, säger hon.

undefined
Alex E vill med sin musik belysa mental hälsa. “Jag har diagnosen borderline, emotionell instabilitet, jag känner att jag vill vara en förebild. Därför är jag öppen om det. “
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!