Vimmerbyborna ökar sitt välgörenhetsengagemang

I årets resultatredovisning för Radiohjälpens insamling Världens barn visar sig Vimmerby vara en av de kommuner som ökat sitt engagemang.

I både Vimmerbys och Västerviks kommun har invånarna varit generösa, trots pandemitider.

I både Vimmerbys och Västerviks kommun har invånarna varit generösa, trots pandemitider.

Foto: Dennis Petersson

Vimmerby2020-10-14 20:00

Public service-organisationen Radiohjälpen bistår genom sin insamling Världens barn utsatta barn och jobbar för deras rättigheter runtomkring i världen. Arbetet utförs tillsammans med lokala föreningar i Sverige, där man samlar in pengar. Nu har insamlingsresultatet för 2020 inkommit, och Kalmar län hamnar på femte plats i landet över de som samlat in mest.

I Kalmar län är det Västerviks kommun som har bidragit med mest pengar – 166 473 kronor har kommunborna skrapat ihop. Även Vimmerby kommun visar sig ha gjort ett bra arbete med 98 918 insamlade kronor, och med det har de ökat sitt engagemang i jämförelse med fjolåret. Alla kommuner i länet har minskat i engagemang, förutom Vimmerby, Borgholm och Oskarshamn.

Monica Bengtsson Steen är regionsamordnare för Världens barn med ansvar för Kalmar län.

– Det har varit ett annorlunda år som vi alla vet och resultatet har minskat i förhållande till 2019, precis som i 18 av landets 21 län. Många av våra frivilliga är i riskzonen och vi har inte velat att de ska bössinsamla på traditionellt sätt, skriver hon i ett mail.

Enligt Bengtsson Steen är det istället genom digitala bössor, tipspromenader, digitala konserter och företagskontakter som pengarna dragits in i år.

Erikshjälpen i Vimmerby får beröm för att ha bidragit stort till insamlingen.

– I år fick vi till och med se Erikshjälpen i Vimmerby i ett inslag under galan (SVT:s gala Tillsammans för Världens Barn, reds. anm.) – jättekul!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!