"Vimmerbyborna ska ha en stor eloge"

Kan catering och avhämtning vara restaurangernas räddningsplanka i corona-krisen? Ja, kanske, om man lyssnar efter i Vimmerby.

Brygghuset upplever ett uppsving för mat på avhämtning, så här mitt i corona-tider. "Vimmerbyborna ska verkligen ha en stor eloge", säger Brygghusets pubchef Maria Wester.

Brygghuset upplever ett uppsving för mat på avhämtning, så här mitt i corona-tider. "Vimmerbyborna ska verkligen ha en stor eloge", säger Brygghusets pubchef Maria Wester.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-03-26 10:00

På Brygghuset upplever man att samhället sluter upp – trots att läget är kämpigt för många.

– Det är klart att situationen är allvarlig, och att vi märker av en viss nedgång, säger Brygghusets pubchef Maria Wester.

Men hon tillägger snabbt: 

– Vi har ändå ökat mycket på avhämtningssidan, efter att vi gick ut tydligare med det i fredags. Så där upplever jag ändå en positiv effekt. Och Vimmerbyborna är väldigt hjälpsamma, de verkar förstå det svåra läget för vår bransch – så en stor eloge till alla som fortsätter gå ut och äta, eller beställer mat för avhämtning!

Så du ser ingen risk för varsel eller permitteringar i nuläget?

– Nej, inte som det ser ut just nu. Och vi kommer att fortsätta ha öppet som vanligt, säger Maria Wester.

Även Magnus Frodig, som äger och driver MX World Collection, ser strimmor av ljus kring verksamheten.

– Vi märkte av den största nedgången nu i fredags. Men vi har ju våra stamgäster, och vi har också fått mycket cateringuppdrag som stödjer upp verksamheten. Så nu kör vi ut mat varje dag, både luncher och frukost till olika företag.

Så ni kanske klarar er ifrån varsel och permitteringar?

– Ja, för tillfället iallafall. Och fortsätter det bara att trilla in lunchbeställningar för utkörningar så kommer det att gå ihop sig, säger Magnus Frodig och tillägger:

– Och eftersom Kalles Lek och Lattjo (där Magnus Frodig också är delägare, reds. amn.) har stängt så kan vi köpa in personaltimmar därifrån, om det skulle bli ännu fler förfrågningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!