Godisbutik i Vimmerby firar ett år

Godisbutiken Go Banana i Vimmerby fyller ett år. Butikschefen Mimoza Neza ser tillbaka på ett lyckat första år: "Jätteroligt".

Butikens egen maskot var på plats och delade ut godis till kunderna.

Butikens egen maskot var på plats och delade ut godis till kunderna.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-05-19 18:00

Kunderna i butiken verkar överens om att det behövs en godisbutik i Vimmerby. Vimmerby Tidning möter Therese och David som är och handlar godis till sig själva och barnen.

– Barnen älskar att åka hit och vi tycker att det är ett bra utbud och fräscha varor. Det märks att det är omsättning här, säger de.  

Nijazl Jakuri är stamkund i butiken. Han handlar så gott som dagligen.

– Butiken ligger centralt, det är bra priser och smidigt att parkera här. Och så är det trevlig personal här också, säger han när han betalar för sin dricka.

undefined
Butikschefen Mimoza Neza tar betalt av Nijazl Jakupi, som är en av butikens stamkunder. "En jättebra butik med trevlig personal", säger han.

Det var i april förra året som den nya butiken slog upp portarna i Vimmerby. Det var lite av en chansning med en godisbutik i stan men butikschefen Mimoza Neza beskriver ett lyckad första år. 

– Det känns jättebra, det är jätteroligt. Folk fortsätter att hitta hit, vi har många stamkunder men också nya kunder som upptäcker oss. Det känns som att vi fyllde ett tomrum här i Vimmerby. Under vardagarna är det ganska lugnt här men fredagar och lördagar är våra bästa dagar och då är det packat med folk, säger hon.

undefined
Butiken firar sitt ettårsjubileum i tre dagar.

Firandet i butiken blev några veckor försenat efter jubileumsdagen. 

– Det passar perfekt att fira den här veckan, det händer lite mer i stan nu när ALV har öppnat och det är fint väder, säger Mimoza Neza.

Firandet uppmärksammas under tre dagar med ballongutdelning och besök av butikens egen maskot, som delar ut godis. 

– Vi har också en foodtruck med hamburgare på plats här utanför torsdag till lördag, säger Mimoza Neza.

Vad har hänt i butiken under det här året?
– Det har inte varit några större förändringar. Vi har haft lite prishöjningar som alla andra, men ändå är vi rätt billiga. Vi trodde att vi skulle märka av en nedgång med tanke på att folk har fått sämre ekonomi, men vi har faktiskt inte märkt av det alls. Vi tror snarare att man tröstar sig lite extra nu med godis eller en chipspåse. Så butiken går bra ekonomiskt. Sommaren är riktigt bra, liksom julen och påsken. 

Hur ser du på konkurrensen i Vimmerby?
– Jag känner så här, det finns plats för allihopa. Vi är alla så olika. Det finns ingen annan godisbutik som är precis som vår. 

I dagsläget har butiken fem ordinarie anställda och inför sommaren anställs ytterligare sex personer. 

Hur ser du på framtiden?
– Jag hoppas att vi ska kunna vara här i många år framåt och att folk fortfarande vill handla hos oss, säger Mimoza Neza.

undefined
Kompisarna Mohamad, Rabee, Albaraa och Nazir tog varsin dricka i solen efter att de handlat fredagsgodis.
Godis i långa rader. Nu har butiken Go Banana funnits i ett år.
Godis i långa rader. Nu har butiken Go Banana funnits i ett år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!