Vimmerbybutik i kvällens tv-gala för Världens Barn

I kvällens direktsända Världens Barn-gala i SVT får Erikshjälpen i Vimmerby representera drygt 60 secondhandbutiker i Sverige. ”En stor ära, och bra tillfälle att puffa för vårt jobb”, säger butikschef Peter Magnusson, som lagt nervositeten åt sidan.

Peter Magnusson, butikschef för Erikshjälpens second hand-butik i Vimmerby, laddar för kvällens tv-gala.

Peter Magnusson, butikschef för Erikshjälpens second hand-butik i Vimmerby, laddar för kvällens tv-gala.

Foto: Ivonne Svahn

Vimmerby2020-10-02 11:50

Ikväll är det dags för Sveriges största insamlingsgala för utsatta barn, Världens Barngalan i SVT1. Galan leds av Lina Hedlund, Tara Moschizi, Rickard Söderberg, Yvette Hermundstad och Tobbe Blom.

Och Erikshjälpen i Vimmerby är med på länk.

– Ett tema för året kommer att vara secondhand och att vi blev tillfrågade att representera landets drygt 60 Erikshjälpens second hand-butiker är förstås en stor ära, säger butikschef Peter Magnusson.

Nervös?

– Lite pirrigt, men jag väljer att se det som en möjlighet att lyfta det arbete vi gör och sätta fokus på lördagen, som är vår stora dag. Då skänker vi hela dagskassan till insamlingen. Gör man bort sig i direktsändning är det inte hela världen.

Varför är just Vimmerbybutiken utvald?

– Vi fick frågan, och jag antar att det är för att vi har ett etablerat och väl fungerande samarbete med Världens Barn.

Hur ser insamlingsmålet ut för er del i år?

– Vi pratar inte om kronor per butik, men förra året skänkte hela kedjan 3,2 miljoner och det hoppas vi förstås slå i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!