Nu renoveras Ica Kvantum för nära 20 miljoner kronor

Under en längre tid har matbutiken Ica Kvantum genomgått en större renovering. Tidigare har det mesta av arbetet skett "bakom kulisserna" men nu har renoveringen även tagit fart inne i butiken, vilket påverkar kunderna. Nu har butiken satt ett datum då man hoppas vara klar.

Renoveringen och uppfräschningen av Ica Kvantum är i full gång men har fram tills nyligen främst skett i utrymmen som inte kunderna ser. Per Lindqvist visar oss vad som just nu sker i delikatess-avdelningen "Här ska vi bland annat lägga nytt golv och byta ut diverse grillar, maskiner och diskar", säger han.

Renoveringen och uppfräschningen av Ica Kvantum är i full gång men har fram tills nyligen främst skett i utrymmen som inte kunderna ser. Per Lindqvist visar oss vad som just nu sker i delikatess-avdelningen "Här ska vi bland annat lägga nytt golv och byta ut diverse grillar, maskiner och diskar", säger han.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2024-09-16 20:30

– Vi har haft planer på renovering och ombyggnation under flera år och har en bygglovsprocess igång som dragit ut på tiden. Medan vi inväntar myndighetsbeslut och allt så har vi istället satsat på att dra igång det arbete som vi kan göra själva. Renoveringen och uppfräschningen av butiken har varit igång under en period men har fram tills nyligen främst skett i utrymmen som inte kunderna ser, säger handlaren Per Lindqvist.

De arbeten som skett utanför de utrymmen som kunderna ser, har varit bland annat uppdatering av kylanläggning, förklarar Per Lindqvist.

– Det är en mycket mer klimatsmart anläggning vi investerat i nu så det känns jättebra.

Men nu har det alltså blivit dags för renovering ute i butiken, vilket kunderna märker av. Bland annat ska kök och delikatess-avdelningen fräschas upp.

– Där ska vi bland annat lägga nytt golv och byta ut diverse grillar, maskiner och diskar. Vi ska även uppdatera bland frukt & grönt med nya kylar och nya bord. Det kommer att bli en strid ström av arbeten framöver då alla kyl- och frysdiskar ska bytas ut i butiken. För att modernisera butiken ska vi även byta ut alla vår hyllkantsetiketter till elektroniska sådana så att vi slipper de gamla pappersetiketterna som vi haft tidigare.

undefined
Moderniseringen av butiken är i full gång. Pappersetiketterna på hyllorna ska inom kort bytas ut till elektroniska.
undefined
Bakom det gröna skynket i delikatessen är renoveringen i full gång.
undefined
Snart kommer alla kyldiskar i butiken att vara utbytta.
undefined
Alla frys- och kyldiskar ska bytas ut i butiken.

När kommer butiken att stå klar?

– Om allt går enligt plan kommer det vara helt klart i mitten av november. Under vecka 45 kommer våra kunder att få en helt ny känsla när de kliver in i butiken. 

Kommer det att bli stressigt att hålla den tidsplanen eller känner du dig trygg med att ni ror det i hamn tills dess?

– Det är ett gäng lokala hantverkare som vi känner väl som hjälper oss med alla byten och arbeten så utifrån det känner jag mig väldigt trygg med tidsperspektivet.

undefined
"Om allt går enligt plan kommer det vara helt klart i mitten av november. Under vecka 45 kommer våra kunder att få en helt ny känsla när de kliver in i butiken", säger Per Linqvist.
undefined
"Det är ett gäng lokala hantverkare som vi känner väl som hjälper oss med alla byten och arbeten så utifrån det känner jag mig väldigt trygg med tidsperspektivet", säger Per Lindqvist.

Och vad kostar ett sånt här kalas då?

– Haha jaa, det är väldigt många nollor. Jag har egentligen ingen slutsumma för kostnaderna adderas fortfarande allt eftersom att arbetena flyter på. Men det är klart att det är en stor satsning och vi kanske kommer att landa runt 20 miljoner kronor allt som allt. Sen kommer fastighetsägaren att stå för vissa kostnader också men ja, runt 20 miljoner kronor, säger Lindqvist.

Inkluderar den summan även den ombyggnation ni inväntar bygglov om?

– Nej, om och när bygglov beviljas kommer det att tillkomma kostnader för det arbetet som handlar om att utöka butikens yta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!