Vimmerbybutiken utökar – med 400 kvadratmeter

Det går bra för familjeföretaget Mexod Städkvalite & Service AB. Nu utökar deras återbruksbutik med hela 400 kvadratmeter, nya öppettider och nya medarbetare: "Vi satsar för fullt under sommaren", säger Marina Edberg.

Marina Edberg, en av ägarna till MR-butiken som nu utökar. "Jag älskar vår affärsidé, vi lever på att göra mycket olika. I en sådan verksamhet har vi olika ben att stå på som tryggar upp om någon annan del skulle börja gå sämre", säger hon.

Marina Edberg, en av ägarna till MR-butiken som nu utökar. "Jag älskar vår affärsidé, vi lever på att göra mycket olika. I en sådan verksamhet har vi olika ben att stå på som tryggar upp om någon annan del skulle börja gå sämre", säger hon.

Foto: Hilde Barstad Axelsson

Vimmerby2024-07-09 06:00

I vintras var Vimmerby Tidning på plats på smygpremiären för de två nyöppnade butikerna i Vimmerby med namn MR-butiken. Nu utökar butiken och nyanställer personal för att möta kundernas efterfrågan.

Vi träffar Marina Edberg, en av ägarna till familjeföretaget Mexod Städkvalite & Service AB, som hon driver tillsammans med sin sambo Oskar Daun. Mångsysslare, det är bara förnamnet på denna duo som jobbar brett med olika tjänster och varor, både mot privatpersoner och företag.

– Vi lever på att göra mycket olika saker. I verksamheten har vi olika ben att stå på som tryggar upp om någon annan del skulle börja gå sämre, säger Marina Edberg.

undefined
MR-butiken öppnade under vintern 2023.

Och nu växer ni?

– Ja, det har gått jättebra och vi utökar både utrymmet med 400 kvadratmeter och våra öppettider till att ha öppet varje dag. Vi har även blivit fler i personalstyrkan.

Det går inte att vara arbetsskygg i en sådan tillväxtfas och även om Marina märker av hur det ökade trycket påverkar arbetstiderna säger hon:

– Det är roligt att jobba! Speciellt i en sån här miljö som är som en skattkammare, man kan hitta nästan vadsomhelst när man väl börjar rota. För en tid sen hittade jag till exempel två vackra guldringar mellan några staplade hinkar, troligtvis hade någon gömt dem där.

Vad tänker du om läget för butiken?

– Läget funkar jättebra. Det är flera som frågar om det inte hade varit bättre att finnas till inne i stan men där kan man å andra sidan inte få tag i sådana här lokaler. Vi har ju inte heller börjat marknadsföra oss utan än så länge är det bara med hjälp av ryktesspridning som nya kunder hittar hit, säger Marina Edberg.

undefined
En av företagets tjänster är att sanera och tömma dödsbon vilket resulterar i mängder av möbler och prylar som går att köpa i återbruksbutiken.
undefined
Utöver att sälja prylar i butiken är det även vissa varor som hittar sina nya ägare via internetsidor såsom tradera och blocket.

Hur ser planerna ut framöver?

– Jamen nu tänker vi att vi satsar fullt ut till hösten, med utökade öppettider och kanske kvällsöppet några kvällar för att locka alla turister och semesterfirare som är här i Vimmerby över sommaren. Sen till hösten får vi samla ihop oss och utvärdera hur det har gått, vad vi behöver och hur vi vill satsa framöver. Det är ju så svårt att veta vart vi är på väg och hur vi ska satsa så vi får nog suga lite på den karamellen.                                                                                          

undefined
MR-butikens lokal är stor och rymmer flera olika gångar och rum. Det finns bland annat två stycken klädavdelningar, en avdelning som huserar mängder av barnprylar och leksaker och flera andra rum med möbler och prydnadssaker.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!