Vimmerbyfamilj strandsatta på Mallorca

Familjen Carlbom i Vimmerby fastade i resekaoset på Mallorca förra veckan. Och de är mycket kritiska till sättet de behandlades på av flygbolaget är Ryanair. - Vi fick klara oss själva. Det tog oss tre dygn att komma hem och det kostade 15 000-20 000 kronor, säger Lars Carlbom.

Vimmerby2009-08-07 06:21

Det hade varit en härlig semester för familjen Carlbom på Mallorca. Och när de kom till flygplatsen i Palma i torsdags kväll hade de inte en aning om bombattentatet.
- Vi bodde 6,5 mil från Palma och var lyckligt ovetande om det.
Men snart blev de varse om att allt inte var som det skulle. När planet inte gick hänvisades de tillbaka in från gaten inom säkerhetsområdet till Ryanairs kontor i flyghallen.
- När vi kom ner möttes vi av en kö vi aldrig tidigare sett. Vi ställde oss där strax efter klockan sex på kvällen - klockan fyra på morgonen kom vi fram till luckan och möttes av ett hånflin när vi frågade hur vi skulle komma hem.
Carlboms reste tillsammans med ytterligare en familj med jämngamla barn. Totalt var de åtta personer som ville hem till Sverige så snart som möjligt.
- Att stanna ytterligare en vecka är inget alternativ när man har jobb som väntar.
De skulle ha varit hemma i torsdags kväll, men kom hem i söndags kväll - tre dygn senare. Men det är ändå ingenting mot hur det kunde ha varit. Hade de nappat på flygbolagets erbjudande hade de inte varit hemma förrän igår.
Ryanair menar dock att de har tagit sitt ansvar för resenärerna.
"De får antingen pengarna tillbaka eller så flyger vi hem dem vid andra turer", säger Erik Elmsäter Ryanair Sverige till Smålandsnytt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om