Vimmerbyfloristen har kvalat in till sitt första SM

Hon är en av 25 florister i hela Sverige som har kvalat in till SM i Blomsterdesign. "Det ska bli spännande", säger Klara Kågefors som driver Fiore Floristdesign i Vimmerby.

Klara Kågefors som driver Fiore Floristdesign i Vimmerby har kvalat in till SM i Blomsterdesign för första gången.

Klara Kågefors som driver Fiore Floristdesign i Vimmerby har kvalat in till SM i Blomsterdesign för första gången.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2021-02-11 11:20

Klara Kågefors har uppmärksammats för sitt arbete tidigare. Ifjol utsågs hon till Årets Unga Företagare i Kalmar län. Dessutom har flera av hennes kreationer publicerats i internationella tidsskrifter. SM i Blomsterdesign blir dock en ny erfarenhet för henne.

– Jag har aldrig varit med där tidigare. Jag fick en förfrågan om att göra ett bidrag till kvaltävlingen i våras. Alla fick samma uppgift och fick göra sin egen tolkning. En jury plockade sedan ut de 25 bästa bidragen och jag fick nyligen beskedet att jag hade gått vidare till final, säger Klara Kågefors.

Finalen är tänkt att avgöras i Stockholm i april och då kommer alla 25 deltagare vara på plats samtidigt.

– Tävlingen har flyttats fram redan med tanke på situationen med corona och kan ju komma att göra det igen. Det vore kul om det blir av i alla fall för det blir först gången som jag får tävla lajv så att säga och utföra en uppgift på tid där domarna bedömer hantverk, färg, form och teknik, säger Klara Kågefors.

Hur ska du förbereda dig?

– Det är ganska svårt eftersom man inte vet något om vilken uppgift vi får. Jag kommer att öva ganska brett och försöka vara förberedd på det mesta. Men det kommer nog bli nervöst och väldigt spännande när det väl är dags.

Vad vet om du om konkurrensen?

– Jag känner igen en del av de andra finalisterna och det finns både många erfarna florister och en del som är nya och unga och hungriga som jag, säger Klara Kågefors.

Klara Kågefors kreationer som tog henne vidare till final i SM i Blomsterdesign.
Klara Kågefors kreationer som tog henne vidare till final i SM i Blomsterdesign.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!