Vimmerbyförening riskerar vite för arbetsmiljöbrister

Ryttarföreningen i Vimmerby hotas av vite på sammanlagt 27 000 kronor om inte brister i arbetsmiljöarbetet rättas till senast den 31 januari nästa år. Det skriver Arbetsmiljöverket i ett inspektionsmeddelande till föreningen.

Foto: Arkivfoto: TT

Vimmerby2017-12-11 07:30
Framför allt handlar det om att utreda risker för ohälsa och skador på arbetsstället, Ryttargården i Vimmerby, och dokumentera detta.
Utifrån undersökningens resultat ska man sedan beskriva vilka risker man hittat, hur man arbetar för att motverka riskerna och vem som har ansvar för vad i det arbetet.
En av de punkter som verket lyfter fram är att föreningen ska se till att det går att öppna samtliga boxar inifrån så att skötare inte kan bli inlåsta i hästboxarna.
Arbetsmiljöverket påpekar också särskilt vikten av att arbeta mot alla former av kränkande särbehandling och att det finns tydliga rutiner för detta.
Den första inspektionen gjordes i april i år. I augusti var bristerna ännu inte åtgärdade. Nu ska det vara åtgärdat senast den 31 januari, annars hotar verket med ett vite på 25 000 kronor.
Utöver et hotar man med ett vite på 2 000 kronor om eventuellt överlämnande av verksamheten till annan huvudman inte skulle bli rapporterat till arbetsmiljöverket.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om