Vimmerbyföreningens gåva till krigsdrabbade i Ukraina

"Det väntas bli en hård och kall vinter i Ukraina och en kamin för uppvärmning och matlagning kan göra stor skillnad för familjerna i de krigsdrabbade områdena", säger Lionspresidenten Sam Månsson, efter att Lions i Vimmerby har köpt in kaminer till ett värde av 25 000 kronor för att skänka till familjer i krigsområden i landet.

Lions i Vimmerby har köpt in kaminer till ett värde av 25 000 kronor för att skänka till familjer i krigsområden i landet.

Lions i Vimmerby har köpt in kaminer till ett värde av 25 000 kronor för att skänka till familjer i krigsområden i landet.

Foto: Håkan Öberg

Vimmerby2024-09-21 20:00

Hösten och vintern börjar göra sitt intågande och snart kommer temperaturerna i Europa att sjunka rejält. Sam Månsson, president i Lions Vimmerby, berättar att Lions på olika sätt nu börjat kraftsamla för att hjälpa familjer och behövande i det krigsdrabbade Ukraina.

– Utöver kaminerna till ett värde om 25 000 kronor kommer vi även att skänka 15 000 kronor som ska gå till elgeneratorer i Ukraina.

Sam Månsson berättar att det finns verksamma Lions-klubbar i Ukraina och att kyrkan även hjälper till varför deras transporter kommer väldigt långt fram i de krigsdrabbade områdena.

– Jag vill även passa på att uppmana allmänheten att gå igenom sina vinterkläder och skänka hela och rena vinterjackor och liknande som vi kan skicka ner till Ukraina, säger han.

Lions återbruksbutik i Vimmerby kommer att göra en satsning och samla in just vinterkläder och alla intäkter de får in under de kommande två helgernas försäljning kommer också att gå till Ukraina.

– Vi gör en jättesatsning nu inför vintern och kommer att följa upp vårt biståndsarbete sen igen under vintern för att se hur det fallit ut.

undefined
Alla intäkter från Lions Återbruksbutik i Vimmerby under de två kommande lördagarna kommer att gå till behövande i kriget i Ukraina.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!