Strömstyrkan i Vimmerby har sålts – här är nya ägaren

På fredagen kom nyheten att Vimmerbyföretaget Strömstyrkan har köpts upp av installationskedjan Comfort. "Vi fortsätter driva företaget precis som innan", säger företagets vd.

Comfort har köpt upp företaget Strömstyrkan i Vimmerby AB. På bild: Petra Freimark Thell, Comfort, Bo Karlsson och Niklas Johansson, Strömstyrkan och Göran Swedérus, Comfort.

Comfort har köpt upp företaget Strömstyrkan i Vimmerby AB. På bild: Petra Freimark Thell, Comfort, Bo Karlsson och Niklas Johansson, Strömstyrkan och Göran Swedérus, Comfort.

Foto: Pressbild

Vimmerby2024-09-27 10:23

Strömstyrkan, som grundades 1992, har 25 anställda och omsätter cirka 49 miljoner kronor per år. Niklas Johansson är vd på Vimmerbyföretaget, en roll han även kommer ha efter uppköpet.

– Jag blir kvar som vd så det blir inga förändringar egentligen företagsmässigt förutom att vi har fått en ny ägare på toppen. Vi kommer leva kvar med vår logga precis som i dag, vi kommer att vara samma antal anställda och fortsätter driva företaget precis som innan, säger Niklas Johansson.

Företaget kommer även fortsättningsvis finnas kvar på industriområdet Ceos i Vimmerby.

Vad ligger till grund för det här beslutet?

– Vi har funderat på att göra något och så blev vi kontaktade av dem och tyckte de hade ett bra och intressant företagskoncept som gagnade oss. Och på den vägen var det. Nu är det sålt och det ser vi fram emot, säger Niklas Johansson.

Kommer alla behålla sina jobb?

– Det är inga förändringar alls på personaldelen, det blir kvar precis som det är.

Den största positiva effekten av uppköpet tror Johansson kommer att vara samarbetet med den nya ägaren och de delar som ingår i deras verksamhet.

– Samarbetet är det största. Vi kommer kunna nyttja Comforts styrka med administrativa saker och dra nytta av samarbetet med alla andra comfort-företagen. Vi har varit själva innan men nu kan vi hjälpas åt och nyttja varandra.

Så detta beror inte på att det varit en tuff tid för företaget innan?

– Nej, absolut inte. Det har gått bra innan men nu har vi en annan inriktning på vår verksamhet när vi går med i en större kedja. Vi kommer driva företaget precis som innan så på det sättet förändras inget, säger Niklas Johansson.

I ett pressmeddelande som kom under fredagen säger Comforts vd Göran Swedéus så här om uppköpet:

”Vi är väldigt glada att välkomna Strömstyrkan till Comfort-familjen. Med deras starka lokala närvaro och breda kompetens blir detta ett viktigt steg i vår strategi att fortsätta växa och utveckla vårt erbjudande i Småland. Förvärvet är helt i linje med vårt motto 'Vi installerar Sverige', och vi ser fram emot att bygga vidare på vår framgångsrika resa", säger Göran Swedérus, vd för Comfort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!