Hampus är årets unga företagare i länet: "Känns Väldigt bra!"

Bubbel och tårta – så ska vinsten firas. Tidigare i år utsågs Hampus Weth Wolmeryd till Årets unga företagare i Vimmerby kommun. Nu har han vunnit igen – på länsnivå.

Den här bilden är från tidigare i somras, när Vimmerby Tidning besökte ägarfamiljen på Vimmerby Camping.
Utmärkelsen till Årets unga företagare i Kalmar län kommer att firas med tårta på jobbet och kanske lite bubbel, berättar Hampus Weth Wolmeryd.

Den här bilden är från tidigare i somras, när Vimmerby Tidning besökte ägarfamiljen på Vimmerby Camping. Utmärkelsen till Årets unga företagare i Kalmar län kommer att firas med tårta på jobbet och kanske lite bubbel, berättar Hampus Weth Wolmeryd.

Foto: Maria Fabien

Vimmerby2024-08-20 13:38

Det är organisationen Företagarna som delar ut priset "Årets företagare" och "Årets unga företagare" i länets kommuner. I våras tilldelades Hampus Weth Wolmeryd, som tillsammans med Elisabeth Wolmeryd driver Vimmerby Camping, priset som Årets unga företagare i Vimmerby, och nu har han alltså kammat hem samma titel men för hela Kalmar län.

Hur är känslan?

– Väldigt bra! Det var inget vi förväntade oss när vi vaknade i dag, säger han.

– Vi visste att vi var nominerade till det, men det var ganska många framstående unga företagare i länet.

Vad betyder det här för verksamheten Vimmerby Camping?

– För verksamheten i stort betyder det att vi får ett kvitto på att vi gör något som ser rätt ut för andra. Det är såklart jätteviktigt och jättekul.

undefined
Den här bilden är från tidigare i somras, när Vimmerby Tidning besökte ägarfamiljen på Vimmerby Camping. Utmärkelsen till Årets unga företagare i Kalmar län kommer att firas med tårta på jobbet och kanske lite bubbel, berättar Hampus Weth Wolmeryd.

Vad är det som gör att du vågar satsa?

– Jag vet inte om vi gör det? Det vi gör är att vi vaknar upp, får en känsla på morgonen och så gör vi det bara. Vi tänker inte så ofta, gör man det finns det så mycket saker som kommer upp som kan bli fel, säger Hampus Weth Wolmeryd.

Ser du några risker med det sättet att tänka som företagare?

– Riskerna tar vi om det skulle bli något, det är roligare att testa och se om det funkar.

Ett av kriterierna för utmärkelsen är att man ska vara en bra ledare. Vad gör en bra ledare enligt dig?

– Jag vet inte om jag är en så bra ledare egentligen, det handlar om omgivningen. Vi har försett oss med fantastiska människor runt omkring, vi ler och skrattar väldigt mycket tillsammans. Vi gillar att ha kul tillsammans.

Hur många anställda är ni på campingen i dag?

– Året runt är vi fem, men ska bli sex. Sommartid är vi 55.

Vad finns det för planer framåt för verksamheten?

– Vi kommer inte stå still en enda dag! Vi kommer alltid sträva framåt. Sen vet vi inte hur stor kostym vi kan ha på den anläggning vi har nu, vi har trots allt en begränsad yta och vill behålla det naturnära. Men det som är bestämt är att vi ska fräscha upp ett 20-tal boenden och fortsätta utveckla vår lekpark med mer lekmöjligheter för barnen och fokusera mer på det som är roligt för dem. Men vill vi framåt, vi vill mer. Sen får vi se vad det är, det får vi vakna upp imorgon och se vad det är då.

undefined
I våras tilldelades Hampus Weth Wolmeryd, som tillsammans med Elisabeth Wolmeryd driver Vimmerby Camping, priset som Årets unga företagare i Vimmerby. Nu har han kammat hem samma titel men för hela Kalmar län.

Frida Boklund är regionchef för Företagarna där Kalmar län ingår.

– Vi delar ut Årets Unga företagare i Kalmar län, ett pris för att lyfta fram människan bakom företaget. Det är alltid en människa av kött och blod som driver ett bolag, säger Frida Boklund.

Hon berättar om varför valet föll på Vimmerbyföretaget.

– Dels är det en kul verksamhet, det har gått bra och man har vågat utveckla. Man har haft en fin utveckling både ekonomiskt och med företaget så det var jätteroligt, säger hon.

Nu blir länsvinnarna direktkvalificerade till "Årets Företagare Sverige", som anordnas i Stockholm den 11 oktober.

Kriterier för att vinna

För att vinna titeln från Företagarna finns vissa kriterier. Dels ska man driva företaget och vara huvudägare samt att verksamheten man driver vara ens huvudsakliga sysselsättning. Man ska vara en bra ledare och bidra till kommunen samt ha en god ekonomi.

Källa: Företagarnas regionchef Frida Boklund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!