Så har det gått för nya ägarna till fönsterföretaget

"Det har varit ett riktigt spännande första år", berättar Sonny Eriksson, delägare i RST Nordic Fönster. Företaget är precis inne i en flytt och kommer till våren öppna upp på en plats i Vimmerby.

"Det är mycket nytt och spännande på samma gång. Vi har bara drivit det ett år. Vi sysslar inte bara med fönster, vi gör mindre renoveringar också", berättar Sonny Eriksson, delägare på RST Nordic Fönster.

"Det är mycket nytt och spännande på samma gång. Vi har bara drivit det ett år. Vi sysslar inte bara med fönster, vi gör mindre renoveringar också", berättar Sonny Eriksson, delägare på RST Nordic Fönster.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2023-01-26 20:30

Trion Sonny Eriksson, Ronny Eriksson och Tom Lynbech köpte upp Nordic Fönster efter konkursen i slutet av 2021. Ägarskiftet trädde i kraft i februari 2022 och företaget bytte i samband med det namn till RST Nordic Fönster. Nu har det gått snart ett år.

– Vi är väldigt nöjda. Vi var på väg att köpa företaget redan för några år sedan, men det blev att någon annan köpte det då, berättar Sonny Eriksson och fortsätter;

– Det är kul att jobba på något eget. Sedan är det lite av en utmaning att driva ett bolag men Tom (Lynbech) har gjort det sedan länge, så det är väldigt bra att ha med någon med den erfarenheten. 

Omsättningsmålet som ägartrion satte till 2022 berättar han har nåtts. 

– Vi gjorde en budget baserat på vad som sålts tidigare år och hamnade ungefär där vi trodde. Än har det inte varit ett problem att få kunder. Det går ofta från mun till mun. Sedan är det alltid i vår bransch en liten nedgång i december, januari, februari. Då är det svårt att säga var det tar vägen, men så har det varit tidigare också. Förhoppningen framåt är att landa på ungefär på samma siffror som vi gjorde förra året. 

undefined
"Vi kommer ta en liten del i butiken som vi kommer ha fönster på. Genom att ha det gemensamt drar vi också ner på de fasta kostnaderna. Tom (Lynbech) som äger Energihuset är också delägare i vårat bolag, så det passar väldigt bra", säger Sonny Eriksson.

Framåt är det också lokalbyte på gång. Istället för Rönnbärsgatan flyttar företaget till Vimmerbyallén. 

– Sista januari ska vi vara ute så vi har fullt upp med det just nu. Vi ska flytta in i samma lokaler som Energihuset har. Innan har det varit mest en lagerlokal. Nu får vi en butik som är bemannad. Så vi hoppas på ett lyft genom att vi blir mer synliga. Sedan passar utbudet bra ihop. Det är många som nu tänker på energipriser och fönsterbyten är en energibesparande åtgärd. Då är det bra att befinna sig en butik som också säljer kaminer och andra värmelösningar. 

Under våren är målsättningen att allt ska vara på plats i nya lokalen. 

– Vi kommer bygga upp ett showroom där vi ska visa lite fönster. Förhoppningsvis är allt klart i mitten av mars.

Hur känns det annars kring framtiden?

– Det är en orolig värd vi lever i just nu med energipriser, hög inflation och kriget i Ukraina. Det går inte att komma från. Så 2023 kanske blir ett tuffare år, alla pratar om att det är på väg nedåt. Folk är lite mer reserverade med sina pengar och det tror jag absolut att vi kommer märka av. Men vi är inte ett så stort bolag så jag tror att det kommer att fungera i alla fall. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!