Stort intresse för hotellets ovanliga satsning pÄ seans

Björkbackens KaraktÀrshotell anordnar seans och mÄnader innan eventet blev det fullbokat. Nu anordnas ytterligare ett tillfÀlle. "Man behöver absolut inte tro pÄ det. Jag tÀnker att de som kommer hit fÄr se med egna ögon och kÀnslor pÄ vad som hÀnder", sÀger Simon Johansson, köksmÀstare pÄ hotellet.

Seansen med Vendela Cederholm pÄ Björkbackens karaktÀrshotell har skapat stort intresse.

Seansen med Vendela Cederholm pÄ Björkbackens karaktÀrshotell har skapat stort intresse.

Foto: Johanna RotebÀck, Pressbild

Vimmerby2024-07-26 06:00

Vendela Cederholm, som bland annat synts i tv-programmet "Det OkĂ€nda" pĂ„ TV4, har bjudits in för att hĂ„lla seans – tvĂ„ gĂ„nger. I början pĂ„ oktober och i slutet av januari. 

– Det Ă€r alltid svĂ„rt att veta vad som kommer hĂ€nda men vi hade en bra kĂ€nsla. Det kĂ€nns jĂ€ttekul nĂ€r nya saker som man försöker med slĂ„r vĂ€l ut direkt. Det Ă€r Ă€ndĂ„ tre mĂ„nader innan det Ă€r dags och det gick snabbt sĂ„ var första tillfĂ€llet fullbokat. Det Ă€r cirka 130 platser. Vi kĂ€nde dĂ„ att vi verkligen vill köra en gĂ„ng till och var snabba med att boka in ett nytt datum. Vi ser att det bokar pĂ„ i nĂ€stan lika rask takt till det. 

Hur kommer det sig att ni satsar pÄ det hÀr?

– LĂ„ng historia kort har jag sett mycket om det pĂ„ sociala medier den sista tiden. Samtidigt Ă€r det inget som jag sett marknadsförts i nĂ€rheten. Det Ă€r kul att testa saker som ingen annan har gjort. SĂ„ vi tĂ€nkte att vi chansar. Nu Ă€r inte jag sĂ„ kunnig i det men jag har förstĂ„tt att Vendela Ă€r vĂ€ldigt omtyckt och blev utsedd till Sveriges bĂ€sta medium 2022. Hon har en stor skala följare som uppskattar vad hon gör.  Det tror jag ocksĂ„ Ă€r en bidragande orsak till att det gick sĂ„ fort att sĂ€lja slut. 

Hur förbereder ni inför?

– Jag har ingen aning om vad som ska eller kommer hĂ€nda. Jag har ganska mycket frĂ„getecken kring helheten. Men för arrangerandet Ă€r det precis som för vilket arrangemang som helst. Vi har lokalen och sĂ„ kommer nĂ„gon som upptrĂ€der eller förelĂ€ser. Den hĂ€r gĂ„ngen Ă€r det Vendela sĂ„ för vĂ„ran del Ă€r det ingen skillnad. Sedan ska det bli spĂ€nnande att se det hĂ€r evenemanget. Det ser vi framemot med nĂ€stan skrĂ€ckblandad förtjusning. 

undefined
"Det finns verkligen en nyfikenhet kring det", sÀger Simon Johansson köksmÀstare.

Hur gÄr det till?

– Det hon har sagt till oss Ă€r att det beror pĂ„ vem och hur folk trĂ€der fram, vem som har starkast röst. DĂ„ inte synligt folk i lokalen utan av de som inte lĂ€ngre Ă€r med oss.  Som jag har förstĂ„tt det, men vi vet inte sĂ„ mycket. Vilket gör det Ă€nnu mer intressant. Jag tycker sjĂ€lv att det ska bli spĂ€nnande, att se det i verkligen och se om det verkligen fungerar. Jag tĂ€nker att vissa kanske kommer gĂ„ hĂ€rifrĂ„n med otroligt starka kĂ€nslor och vissa med mindre starka. 

MÄste man tro pÄ det för att gÄ?

– Nej, absolut inte.

Hur kommer ni agera med tanke pÄ att vissa kanske blir kÀnslosamma?

– Som vid vilket arrangemang som helst. Sedan kommer vi duka upp med lĂ„ngbord sĂ„ att folk kan samtala med varandra. Jag tror att det hĂ€r Ă€r ett arrangemang dĂ€r man verkligen kommer vilja prata efterĂ„t. 

Vad Àr största utmaningen?

– FrĂ„n början var det hur det skulle mottas. Nu Ă€r det bevisat att det finns ett intresse. Sedan vet jag inte om jag skulle sĂ€ga att vi har nĂ„gon speciell utmaning, det Ă€r som ett vanligt evenemang för vĂ„ran del. 

Kommer ni fortsÀtta pÄ det hÀr spÄret?

– Ja det hĂ„ller vi redan pĂ„ att titta vidare pĂ„. Det kommer vara ett stĂ„ende inslag sĂ„ lĂ€nge det finns ett intresse för det. Vi hade förvĂ€ntat oss att vi skulle behöva marknadsföra det Ă€ven utanför Vimmerby men vad vi ser i dagslĂ€get Ă€r det nĂ€stan bara Vimmerbyfolk som har bokat. Vilket gör att vi tror att vi har ett större upptagningsomrĂ„de som vi kan nĂ„. Det Ă€r superkul. Vi har redan varit i kontakt med andra medium.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!