Vimmerbyhotellets satsning: Utökar med spa

Nu står det klart att Vimmerby Stadshotell kommer att utöka sin verksamhet och satsa på ett spa i källaren. Samtidigt utökar man samarbetet med deras närmaste granne.

Stadshotellet Vimmerby

Stadshotellet Vimmerby

Foto: Vimmerby Tidning

Vimmerby2022-09-12 12:09

Beslutet om att satsa på ett spa på Stadshotellet togs redan i våras och den nya verksamheten kommer att inrymmas i källaren som har stått stängd för allmänheten i två decennier.

– Det blir häftigt. Nu handlar det om att tömma ur källaren, planera och fortsätta att rita. Vi hoppas och jobbar för att det kommer att stå klart för invigning till högsäsongen drar igång sommaren 2023, säger hotellchef Martina Andersson.

Vad kommer satsningen kosta?

– Det är inga siffror vi vill exponera i dagsläget men vår ägare är fantastisk med en stark vision gällande utseende och funktion. Det kommer bli samma tema med elegans och hög kvalitet som besökarna känner igen från övriga delar. Men det blir några kronor, det blir det.

Innebär det här en återhämtning från pandemins utmaningar?

– Vi hoppas att pandemin är över och vi har tagit beslutet att våga satsa. Det gör vi för att bli attraktiva året om. Vi kommer aldrig ifrån att vi är beroende av Astrid Lindgrens Värld men vi ser det här som en möjlighet att stå på egna ben också, säger hon.

I samband med byggnationen av en spaavdelning satsar man även på ett fördjupat samarbete med Hudvårdskompaniet som hyr lokalerna bredvid.

– Det finns redan förberett med en dörr mellan och vi hoppas kunna hjälpas åt genom att erbjuda dagspa för gäster och grupper samt behandlingar, säger Martina Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!