Magnus Holmberg är född och uppvuxen i Vimmerby och drev från 2005 till 2006 Harrys i lokalen där Kharma numera återfinns. På senare år har han verkat som konsult i eventbranschen, men gör nu comeback som krögare i Linköping.
– Jag hade tittat på möjligheten att ta över restaurangerna i Linköping en längre tid och inledde förhandlingar förra hösten. Det drog ut på tiden och när coronasituationen uppstod i våras försattes verksamheten i konkurs. Då blev lösningen att jag köpte konkursboet och efter omfattande renoveringar av lokalerna är vi nu redo att öppna, säger Magnus Holmberg.
Hur ser du på att starta under en tid då restriktioner råder till följd av corona?
– Vi har kunnat anpassa verksamheten helt för fokus på mat- och dryck och möblerat lokalen för 90 gäster mot 150 normalt för att kunna hålla avstånd. Jag kommer att avvakta med nattklubbsverksamheten tills myndigheterna kommer med nya direktiv kring det, säger han.
Vad är skillnaden på att starta Harrys i Vimmerby då och nu i Linköping?
– Harrys har genomgått en ganska stor förändring sedan dess. Då var det mer inriktning på pub som gällde. Nu är vi en av de första enheterna som inriktar oss på att vara ett Brasserie. Dessutom har vi Hey Lucy som ett bra komplement där det serveras Asian Fusion på svenska råvaror enligt tapaskoncept med flera mindre rätter, säger Magnus Holmberg som bor i Stockholm, men har för avsikt att flytta till Linköping inom kort med familjen.