Krogarnas utmaning var att till eventet skapa smakportioner med en tvist av trä, skog och natur, som en del av pågående Bark-festivalen i Västervik.
Moveat arrangeras på 70 platser i landet och har blivit populärt i Västervik. Under lördagen 8 juni anordnades mat och promenad i egen takt med sju stopp.
– Vi börjar längst bort med Rosa Himmel och avslutar med efterrätten på Slottsholmen, sa deltagare Iréne Johansson.
Guldkant, Slottsholmen, Rosa Himmel, Smugglaren, Burger Shack, Pink Bistro och Båtmansgränd var de restauranger som deltog och skapade skogsinspirerade rätter.
Svenska grönsaker och svensk gris, med en japansk touch.
Foto: Christer Andersson
Flera kockar hämtade inspiration från barndomen när de skapade sina rätter. Bland annat Erik Hemmingsson som är uppväxt utanför Vimmerby.
– Svenskt lantliv, från min uppväxt på bondgården utanför Vimmerby. Svensk duroc-gris och svenska grönsaker, med en japansk touch eftersom vi är en fusion-restaurang, sa Erik Hemmingsson på Rosa Himmel där han serverade skivor av schnitzel.
Nicklas Gustafsson på Slottsholmen hämtade intryck från barndommens skogsvandringar med farfar.
Foto: Christer Andersson
På Slottsholmen hade dessertspecialisten Nicklas Gustafsson tänkt tillbaka på barndomen när han skapade sin efterrätt med skogstema.
– Jag mindes när vi tidigt på morgnarna gick ut med farfar vid gården utanför Katrineholm. Vi skulle leta grävling och fick stoppa kottar i stövlarna. Vi såg aldrig någon grävling, men fick skoskav av kottarna och plockade lingon på vägen hem istället, berättade Nicklas.
Så kom hans lingonmascarpone på myntakaka till.
I september planerar Moveat för två nya arrangemang.
David och Frida Sundberg från Norrköping gissade på skogssmakerna i burgarna på Burger Shack.
Foto: Christer Andersson
Klart att pudeln Billy ska med. Anne-Mari Kallasta och Lena Johansson såg fram mot den gående lunchen.
Foto: Christer Andersson
Armbanden på vid registreringen.
Foto: Christer Andersson
Janina Emlavik och Katja Winkler på väg ut på vandringen.
Foto: Christer Andersson
Ronnie Johansson på Smugglaren med älgfärsspett, potatisterrin, skogssvampsås med lingonolja.
Foto: Christer Andersson
Eva Sjögren och Iréne Johansson var tidigt ute vid Guldkant och såg fram mot hamburgarna.
Foto: Christer Andersson
Kronhjort på timjansdoftande salladsbädd.
Foto: Christer Andersson
Jan Lindblad med frun Ulla och släkt njöt i soliga trädgården vid Båtmansgränd.
Foto: Christer Andersson
Erik Hemmingsson på Rosa Himmel hämtade inspiration från lantliga uppväxten och farfar Görans gård vid Vimmerby.
Foto: Christer Andersson
Camilla Gevsjö och Eva Campe redo med armbanden på plats.
Foto: Christer Andersson
Mikael Alvarmo och Andreas Kessén hade åkt från Färjestaden på öland för att vara med på Moveat i Västervik.
Foto: Christer Andersson
Lena Moreau fick en snärjig dag i köket på Båtmansgränd.
Foto: Christer Andersson
Lite skogskänsla på Båtmansgränd.
Foto: Christer Andersson
Lasse Nilsson på Burger Shack med hamburgarana med hickorymajonäs.
Foto: Christer Andersson
Monica Brauer skickade en bild av den vackra anrättningen till sin dotter.
Foto: Christer Andersson
LInda Åhman på Pink Bistro med en nattbakad fläsksida.
Foto: Christer Andersson
Henrik Arkåsen på väg att fixa 200 starträtter med hjortfilé på Guldkant.
Foto: Christer Andersson
Vid elvatiden började kön till registreringen av Moveat.
Foto: Christer Andersson
Grillad hjortfilé på danskt rågbröd, med remoulad på ramslök, potatis toppat med fritterad lök.
Foto: Christer Andersson
Skogssmaker i form av enbär, ramslök och hjort.
Foto: Christer Andersson
För många blev det här avslutningen på den gående lunchen.
Foto: Christer Andersson