Vimmerbykvinna förföljd och hotad

Den 25-årige mannen förföljde och hotade en k35-årig Vimmerby kvinna med SMS och telefonsamtal i så stor omfattning att hon knäcktes och måste läggas in för vård. Nu döms 25-åringen för olaga hot och ofredande till dagsböter.

Foto:

Vimmerby2017-06-13 09:48
Mannen och kvinnan kom i kontakt med varandra genom kvinnas arbete. De utvecklade en vänskap som senare blev djupare. Snart gjorde mannen humör att hon avbröt kontakterna med honom. Det accepterade han inte.
Tingsrätten utdömde ett kontakt för bud mot mannen, som trots det fortsatte att ringa och skicka SMS till henne i stor omfattning.
När han hotade att göra henne femåriga barn illa tog det stopp. Hon flyttade ör att komma undan 25-åringen. Hon har känt sig så pressad och stressad av hans agerande att hon måste läggas in för vård på psykkliniken.
Mannen nekar till brotten, men erkänner att han skickat alla meddelanden. Men han anger att det är kvinnan som tvingat honom till det, genom att inte svara…
Nu döms han till dagsböter på 5 000 kronor för ofredande och olaga hot. Han ska också betala sammanlagt 19 500 kronor i skadestånd till kvinnan samt 800 kronor till brottsofferfonden.
Mannen bor i dag på annan ort.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om