Vimmerbykvinnor i svår trafikolycka

På onsdagskvällen inträffade en allvarlig trafikolycka på riksväg 40, när två personbilar frontalkrockade i höjd med golfbanan strax väster om Eksjö. Två personer skadades allvarligt och totalt fördes sju personer till sjukhus. I den ena bilen färdades fyra kvinnor, varav två är 45 och 18 år gamla, hemmahörande i Vimmerby kommun.

Foto: TT

Vimmerby2016-09-29 06:37

Olyckan inträffade strax före klockan 19.00 på onsdagskvällen.

Enligt uppgifter från polisen fick omfattande räddningsinsats – med polispatruller, räddningstjänst och ambulanspersonal – snabbt inledas, för att ta hand om de skadade.

Olycka ska enligt uppgifter från räddningspersonalen ha gått till enligt följande: de båda bilarna kom körande från varsitt håll (en från Nässjöhållet och en från Eksjö) på riksväg 40. I höjd med golfbanan kommer bilen från Eksjöhållet över på felvägbana och kolliderar med bilen som kommer från Nässjöhållet.

Totalt sju personer – fyra kvinnor och tre män – skadades i olyckan.

Smt.se uppger att fem av de inblandade personerna fördes till Höglandssjukhuset i Eksjö, och de andra två till Länssjukhuset Ryhov i Jönköping.

I den ena bilen – den som kom ifrån Nässjö – färdades fyra kvinnorna, som alla skadades lindrigt i olyckan. Tre av dem lades in för vård på Höglandssjukhuset, medan den fjärde eventuellt kunde få lämna sjukhuset på kvällen.

Två av dessa kvinnor är mor och dotter, 45 respektive 18 år gamla, och hemmahörande i Gullringen. Båda har fått lämna sjukhuset.

I den andra bilen – den som kom över på fel vägbana – färdades tre män. En av dem, en kille i 25-årsåldern, bedömdes under onsdagskvällen vara måttligt skadad. Den andre mannen, som är 22-år gammal, bedömdes vara allvarligt skadad. Båda fördes till Höglandssjukhuset för vård.

Den tredje mannen, 31-år gammal, bedömdes också han vara allvarligt skadad. Den mannen är inlagd för vård på Ryhov i Jönköping.

– Två av personerna i bilen där de tre männen färdades är riktigt allvarligt skadade, säger polisens presstalesman, som även bekräftar att två av kvinnorna i den andra bilen är hemmahörande i Gullringen, Vimmerby kommun.

Polisen arbetade under onsdagskvällen med att fastställa ID-uppgifter och förhöra samtliga drabbade.

Föraren av den bil som kom över på fel vägbana är misstänkt för vårdslöshet i trafik.

I samband med olyckan rådde totalstopp i trafiken under knappa två timmar.

UPPDATERING:

På torsdagseftermiddagen rapporterar Region Jönköpings län att alla fyra kvinnor har lämnat, eller kommer att lämna, sjukhuset under dagen.

De två männen som skadades riktigt allvarligt i olyckan transporterades under torsdagen till ett annat sjukhus för vidare behandling.

För den tredje mannen, som är i 25-årsåldern, beskrivs tillståndet som fortsatt stabilt. Polisen bekräftar också att det är 25-åringen som körde bilen, och därmed han som misstänks för vårdslöshet i trafik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om