Vimmerbylag etta och trea i Volvotävling

Här har ni en kvartett som skulle få Bosse Bildoktor att bli glansig i ögonen - två lag från Skobes i Vimmerby lyckades ta sig till Sverigefinal i VISTA, världens största tävling för verkstadspersonal. Och hem kom de med en förstaplats och en tredjeplats.

Vimmerby2014-04-15 06:39


VISTA, Volvo International Service Training Award är världens största tävling för verkstadspersonal. Tävlingen pågår i flera etapper och avslutas med en världsfinal i juni. En världsfinal där team Joakim Nilsson och Richard Lord från Skobes i Vimmerby kommer att vara med och tampas efter att en överlägsen seger i Göteborg.
- Det gick bra - och vi hade bra fart. Allt går ju på tid också, så det gäller att vara snabb. Men det är bara att jobba på som man gör i vardagen, säger vinnarlaget.
Lagen tävlar i olika klasser.
- Grabbarna tävlade i bilskador. Det är bara ett bevis för att våra bilskadereparatörer verkligen är skickliga. Vi har valt att koncentrera skadeverkstadsdelen till vår anläggning här i Vimmerby, eftersom det krävs så mycket både när det gäller kompetens, utbildning och verktyg, säger Erland Östergren, verkmästare på skadeverkstaden.
Efter tre etapper teori tog sig alltså två Vimmerbylag till riksfinalen, där tävlandet bestod i såväl praktiska moment, som att limma rutor, svetsning och dent repair som en teoretisk del.
- En prestation att få med två lag i finalen. Och naturligtvis extra kul att båda lagen hamnade på prispallen, säger Erland Östergren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om