Vimmerbymusik på cd

Först Kinda. Sen Hultsfred och nu Vimmerby. Kjell Gustafsson är ute på en musikresa genom Sveriges kommuner och gräver i det lokala musiklivet. I april ska plattan med Blacksmith, The Extremes och Vimmerby Storband släppas.

Musik på kommunal nivå. Kjell Gustafsson, t.v har fått hjälp av Jocke Johnsson med inventeringen av musiklivet i Vimmerby.

Musik på kommunal nivå. Kjell Gustafsson, t.v har fått hjälp av Jocke Johnsson med inventeringen av musiklivet i Vimmerby.

Foto:

Vimmerby2007-02-16 07:48

- Det finns så mycket bra lokal musik som är väl värd att lyfta fram, säger Kjell Gustafsson.
Han började med att kartlägga musiklivet i sin egen hemkommun, Kinda. Tanken var att få ihop till en samlingsplatta med artister och låtar från Kinda.
- Jag hittade massor av bra och roliga grejer. både traditionella visor och modernare musik - sen slog det mig att det finns säkert lika mycket i varenda kommun bara man letar efter det, säger Kjell Gustafsson.
Det är det han nu håller på med. Som nummer två efter Kinda blev det musikkommunen Hultsfred där en platta släpptes strax före jul.
Av en ren tillfällighet blir Vimmerby nummer tre.
- Jag träffade Jocke Johnsson vid en intervju på Sveriges Radio i Östergötland - och han drog direkt igång att gräva i vad som funnits i Vimmerby, berättar Kjell Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om