Låt oss börja med rekordet.
I juli sålde den lilla pizzerian vid Västra Tullen mat för drygt en miljon kronor. Omräknat i antal portioner handlar det om cirka 10 000 pizzor, kebabtallrikar, hamburgare och så vidare. 300–350 rätter om dagen.
– Det var kul men stressigt. Vi jobbade nästan jämnt. Efter ett tag ville man bara att månaden skulle ta slut, säger Ali Hassan och spricker upp i ett stort leende.
Vimmerby Tidning träffar den driftige 24-åringen i restaurangdelen. Här finns det ett 20-tal sittplatser och trots att lunchrusningen är över kommer det kontinuerligt in nya beställningar.
Så har det varit i flera år. "Vimmerbygrillen" öppnade 2017 och blev snabbt ett populärt pizzahak. Även utanför högsäsongen säljs det mat för 600 000–800 000 kronor i månaden.
– Vi hade en tro på att det skulle gå bra. Men så här bra? Nja, kanske inte. Jag skulle ljuga om jag sa det. Det är självklart väldigt roligt och vi känner att folk tror på oss. Många Vimmerbybor är stamkunder, säger Ali Hassan som äger pizzerian tillsammans med Salman Teher.
Vad är framgångsreceptet?
– Att leverera bra mat hela tiden. Vi ändrar ingenting. Om folk är nöjda är det viktigt att fortsätta med samma ingredienser som tidigare.
"Vimmerbygrillens" placering är en annan nyckelfaktor, tror ägaren. Pizzerian ligger visserligen en bit från centrumkärnan – men det finns gott om parkeringsplatser.
– Det har hjälpt oss mycket. Inne i stan är det svårare med parkering.
Men ni har en ganska liten lokal utan möjligheter att växa. Hur ser du på det?
– Ja, på sommaren är vi elva anställda och då är det trångt. Samtidigt har vi lärt oss att leva med det. Vi letar inte efter någon ny lokal utan vill stanna i det här området. Läget är perfekt. För några år sedan fanns det planer på att flytta över gatan, till en gammal industrilokal, men reglerna satte stopp. Vi fick inget bygglov.
Vid sidan av jobbet som pizzaägare utbildar sig Ali Hassan till process- och automationsingenjör i Jönköping. Han började studera 2020 och är inne på slutspurten.
– Tanken är att jag ska bli färdig i år. Det är bara tre kurser kvar.
Hur går dina egna tankar om framtiden?
– Jag väntar på att min bror ska ta studenten. Då kan han vara här, samtidigt som jag kan ge mig ut och jobba. Men jag kommer fortsatt ha min bas i Vimmerby och hjälpa till på "grillen". Hela min familj älskar det här stället.