Förra året sålde Shalom omkring 700 pizzor på nyårsdagen. Nawar Wehbi och hans kollegor räknar med något liknande även den här gången.
– Vi har bland annat förberett med 200 kilo ost och 300 kilo kebabkött. Det kommer bli en stressig men rolig dag. Jag ser verkligen fram emot att få träffa alla kunder. Det är bara Bullerby Cup-dagarna som kan konkurrera med nyårsdagen, säger han.
När Vimmerby Tidning besöker Shalom är det lugnet före stormen. Nawar Wehbi berättar att mycket arbete görs redan under nyårsafton, när pizzerian har stängt.
– Vi förbereder salladen och gör 800-900 pizzadegar. På nyårsdagen måste allt sånt vara klart. Telefonen kommer börja ringa direkt – då måste vi vara redo. Det blir full fart fram till 21 på kvällen.
När brukar det vara som mest tryck?
– Från två-tre på eftermiddagen och några timmar framåt. Då har nyårsfirarna vaknat till ordentligt och vill ha mat, haha.
Nawar Wehbi tog över pizzerian på Sevegatan 38 för drygt två år sedan. Då var namnet Pizzaboa.
– Men jag tog tillbaka det gamla namnet Shalom direkt.
Hur har de första åren varit?
– Bra, mycket bra. Det är många Vimmerbybor och turister som kommer till oss, säger Nawar Wehbi som har satsat omkring 200 000 kronor på en extra stor ugn.
– Tack vare det kan vi göra 30 pizzor samtidigt. Det underlättar arbetet och håller nere väntetiderna.
Den investeringen kommer väl till pass på just nyårsdagen – även kallad Internationella Pizzadagen.