Vimmerbypolitiker ombord på urspårat tåg

Att Vimmerbypolitikern Peter Högberg (S) är en man med många järn i elden har väl inte undgått någon. Idag, måndag, var det dock just järnet - eller stålet - som svek i hans hektiska vardag.

Foto: Arkiv/Montage

Vimmerby2016-06-20 16:30

Peter Högberg befann sig nämligen ombord på ett tåg, på väg till ett möte söder över, när det otäcka inträffade: tåget krockade med ett träd – och spårade ur.

"Så krockade tåget med ett träd och spårade ur. Ingen skadad men kommer nog missa mitt möte ikväll..." skriver Högberg på sin Facebook-sida.

Ingen skadad alltså, och tur var väl det. Och något budgetmöte söder över blev det förmodligen heller inte tal om.

Tur då att åtminstone hungern kunde stävjas:

"Åter så har en korv med bröd på station underlättat min situation på det urspårade tåget. Tom mage är inget att rekommenderar på urspårade tåg..." skriver Högberg i en Facebook-kommentar.

Tåget spårade ur strax före klockan 18 på måndagskvällen. Enligt Trafikverket räknar man med att all trafik ställs in på Stångådalsbanan under resten av måndagsdygnet.

Stationer som påverkas är: Astrid Lindgrens värld, Berga, Blomstermåla, Hultsfred, Högsby, Kalmar, Kisa, Linköping, Rimforsa, Tannefors, Vimmerby.

klt.se ges löpande uppdateringar om trafikläget – och hur bussar ersätter den inställda tågtrafiken.

UPPDATERING: 

Bussar har beställts för att evakuera resenärerna ombord på tåget.

Två personer, en man och en kvinna, har förts till sjukhus med ambulans. Skadeläget på dessa är oklart.

UPPDATERING: 

Rapporter sent på måndagskvällen gör gällande att tågtrafiken på Stångådalsbanan kommer att vara avstängd under hela tisdagen – för att sedan kunna återupptas på onsdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om